Stoofpot van haas

  • 4 personen
  • 200 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 1 haas, schoongemaakt en in stukken
  • 2 grote uien, gepeld en in ringen
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 fles rode wijn
  • 1 eetlepel wildfond (pasta)
  • 2 sneden ontbijtkoek
  • 2 eetlepels mosterd
  • 50 g pure chocolade, in stukjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 100 °C.

Laat de boter hazelnootbruin worden in een stoofpan en bak de stukken haas rondom bruin. Kruid met peper en zout.

Voeg de ui, de laurier en de tijm toe en laat 5 minuten stoven.

Strooi de bloem over het vlees en bevochtig met rode wijn tot de haas bijna volledig onder staat.

Breng tot het kookpunt en voeg de ontbijtkoek, de mosterd en de chocolade toe.

Stoof 3 uur zonder deksel in de voorverwarmde oven.

Kookboek

Het recept 'Stoofpot van haas' is afkomstig uit het kookboek...

Het oven kookboek

Claudia Allemeersch

In 'Het oven kookboek' geeft Vlaanderens bekendste hobbykok Claudia Allemeersch meer dan tweehonderd recepten om niet alleen met de AGA, maar ook met de traditionele oven te bereiden, van basisgerechten en ovenschotels tot feestelijke menu's... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hazenpeper recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!