Hazenrug recepten
-
tip
Hazenrug met gepocheerde peertjes en knolselderijpuree
Vlees, 60 min 8,3
-
tip
Hazenrug uit de oven
Vlees, 45 min 7,9
-
Hazenrug met een pittige pompoen-aardappelsalade
Vlees, 50 min 8,0
-
Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus
Vlees, 35 min 7,9
-
Hazenrugfilet met gedroogd fruit en peultjes
Vlees, 25 min 7,6
-
Hazenrugfilet met tijmsaus
Vlees, 30 min 8,1
Zie ook
Hazenrug
Laat de hazenrug door de poelier larderen. Wrijf de hazenrug in met zout en peper en laat dit 10 minuten intrekken. Verhit 150 g boter in een braadpan tot de boter lichtbruin ziet. Schroei de hazenrug rondom dicht. Temper het vuur, voeg 4 fijngestampte jeneverbessen toe en zet het deksel schuin op de pan. Braad het vlees onder af en toe keren in 18-20 minuten bruin en gaar of braad ze ca. 10 minuten. Het vlees is dan rosé. Schenk 3 eetlepels cognac over de rug. Steek de alcoholdamp aan en laat dit uitbranden (zet de afzuigkap uit). Neem de hazenrug uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Voeg 200 ml wildfond bij de braadboter, roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Zeef de jus, schenk er een deel van over de hazenrug en geef de rest er apart bij.
[ Bron: 'Wannéé kookboek' ]
[ Beeld: hlphoto | Shutterstock.com ]