Donkere en kleverige lamsbiefstukjes

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 700 g lamsbiefstukjes van de bout
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 16 kleine wortels
  • klontje boter (ca. 15 g)
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • voor de couscous
  • 200 g couscous
  • 300 ml hete kippenbouillon
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • pitten van 1 granaatappel
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse munt

Bereiden

Doe de couscous in een kom, schenk de hete bouillon erover en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten staan, roer de korrels los met een vork en druppel de extra vergine olijfolie erover. Breng op smaak en roer de granaatappelpitten en kruiden erdoor.

Wrijf intussen de lamsbiefstukjes rondom in met de ras el hanout. Verwarm de olie in een koekenpan op matig hoog vuur en braad de biefstukjes aan elke kant 2-3 minuten aan tot ze bijna gaar zijn. Leg ze op een schaal en zet ze apart.

Doe de worteltjes en de boter in de pan en bak ze al omscheppend 5 minuten tot ze gaar zijn. Doe het vlees terug in de pan, voeg het sinaasappelsap, de granaatappelmelasse en honing toe en laat 5 minuten borrelen of tot de worteltjes gaar zijn en rondom bedekt met een kleverige saus.

Dien de couscous op met de kleverige lamsbiefstukjes en worteltjes.

Extra benodigd

Plasticfolie

Opmerking

'Lamsbiefstukjes zijn geweldig als je snel wilt koken en in dit recept kunnen ze rekenen op de smaak van de ras el hanout en de zoetzure kleverigheid van granaatappelmelasse (als je niet aan een flesje granaatappelmelasse kunt komen, gebruik dan honing of ahornsiroop). Op de keper beschouwd is dit een éénpans-, éénkomsrecept, want de couscous maak je in een kom, maar je kunt de couscous ook prima weglaten of kant-en-klare couscous nemen.' - Donal Skehan

Kookboek

Het recept 'Donkere en kleverige lamsbiefstukjes' is afkomstig uit het kookboek...

Meals in minutes

Donal Skehan

'Meals in minutes' is een boek vol eerlijk, echt, snel eten met simpele ingrediënten. Elk recept kent handige kooktechnieken en slimme shortcuts die garanderen dat er razendsnel een verrukkelijke maaltijd op tafel staat. Gegarandeerd gedoe-vrij en vol van smaak!... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Lamsvlees recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!