Rosbief met bloemkool

  • 3 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 360 kcal
  • 60 g eiwit
  • 12 g vet
  • 3 g koolhydraten

Ingrediënten

  • rosbief (600 g)
  • extra vergine olijfolie
  • rozemarijn
  • 300 g bloemkool
  • vers bieslook
  • kerriepoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat een pan goed heet worden. Terwijl de pan heet wordt, masseer je de rosbief met een beetje extra vergine olijfolie, rozemarijn en zeezout. Schroei het vlees rondom dicht gedurende anderhalve minuut per kant.

Leg de rosbief in de oven gedurende 20 minuten.

Terwijl de rosbief in de oven ligt, maak je de bloemkool schoon en stoom je ze gaar. Wanneer de bloemkool klaar is, kruid je ze met vers bieslook, geel kerriepoeder en een beetje zeezout.

Lekker met gebakken krielaardappeltjes.

Kookboek

Het recept 'Rosbief met bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Het fitness kookboek

Tinne Raeymaekers

In dit kookboek deelt personal trainer Tinne haar ultieme tips en favoriete recepten. Ze legt uit hoe je de basisprincipes van gezonde voeding kunt toepassen om je eindelijk fitter, gezonder en energieker te voelen. Eet beter, niet minder!... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Rosbief recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!