Gepofte aardappelen met hamsalade

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen à ca. 200 g
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g ham, in blokjes
  • 1 tomaat, ontpit en in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 blikje maïs (netto 150 g)
  • ½ bekertje zure room
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Boen de aardappelen schoon, bestrijk ze met olie en verpak ze in aluminiumfolie. Laat de aardappelen in de oven in ca. 1 uur gaar worden.

Schep in een kom de ham met de tomaat, de bosuitjes, de maïs, de zure room en de Mexicaanse kruiden door elkaar.

Leg de aardappelen op 4 borden, vouw het folie open en kruis de aardappelen in. Schep de hamsalade erop.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Bron

Het recept 'Gepofte aardappelen met hamsalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: OlegD | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Gepofte aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • JacquesIk zie veel recepten van gepofte aardappelen in de oven. In de magnetron gaat dit veel sneller en je bespaart energie!!!!! 1 aardappelen 10 minuten op 900 watt in een schaal met deksel.Borstel ze met water schoon prik wel een paar gaatjes in de aardappelen.Als ze klaar zijn in aluminiumfolie wikkelen dan kun je ze na een uur nog warm eten en heb je de oven vrij voor andere gerechten.

    reageren

  • sophieBij Albert Heijn kun je pofaardappelen per twee kopen. Deze speciale aardappelen hoef je maar 9 minuten op te warmen in de magnetron. Makkelijk en je hoeft daarvoor niet zo'n hele zak aardappelen eten ( als je dat toch niet vaak eet)

    reageren