Gepofte aardappelen met gruyère en spek

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 250 g geraspte gruyère
  • 250 ml slagroom
  • een flinke snuf versgeraspte nootmuskaat
  • 8 plakken rookspek

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Boen de ongeschilde aardappelen onder de koude kraan. Kook ze 20 minuten in kokend, gezouten water.

Snijd de aardappelen in de lengte doormidden. Meng de geraspte kaas met de slagroom. Breng op smaak met zout, peper en een flinke snuf nootmuskaat.

Wikkel een plak rookspek om elke halve aardappel en zorg dat er een rand van het spek boven de aardappel uitsteekt. Schik de aardappels naast elkaar in een grote ovenschaal of op een bakplaat. Doe de geraspte kaas in het holletje spek bovenop de aardappel. Bak 15 minuten in de oven.

Neem de aardappelen uit de oven zodra het spek krokant is en de kaas gesmolten en goudbruin is. Serveer heet en geef er een groene salade bij.

Kookboek

Het recept 'Gepofte aardappelen met gruyère en spek' is afkomstig uit het kookboek...

Gesmolten kaas variaties

Jean-Francois Mallet

Ontdek de lekkerste kaasschotels van de wereld. Maak ze voor een gezellige avond met vrienden of familie. Geniet van een fondue van kaas uit Savoie, taartjes met... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Gepofte aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!