Gnocchi met pesto alla genovese

Gnocchi met pesto alla genovese
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 14 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 5 grote bosjes basilicum
  • 1 Ć  2 teentjes knoflook
  • 1 handvol pecorino, vers gemalen
  • 1 handvol Parmezaanse kaas, vers gemalen
  • ca. 10 pijnboompitten
  • 1 okkernoot
  • 500 g voorverpakte gnocchi

Bereiden

Vul de bodem van de kom van de foodprocessor met olijfolie. (Voor het malen van de basilicumblaadjes gebruik ik altijd een basis olijfolie omdat deze rond de blaadjes van de basilicum een folie vormt, waardoor ze goed worden vermalen.)

Verwijder de takjes van de bosjes basilicum. Reinig de basilicumblaadjes met behulp van een keukenhanddoek. Was ze niet onder de kraan, want dan vermindert het aroma van de basilicum.

Voeg daarna de teentjes knoflook, de gemalen pecorino, de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten, de okkernoot en een snufje zout toe. Meng goed tot alle ingrediƫnten zijn fijngemalen.

Kook de gnocchi al dente in kokend water met wat zout. De gnocchi zijn al dente zodra ze aan de oppervlakte verschijnen. Laat dan nog een minuut verder koken en giet daarna af.

Giet de gnocchi meteen terug in de kookpot en voeg de pestosaus toe. Meng goed. Serveer met gemalen Parmezaanse kaas.

Extra benodigd

Foodprocessor

Tip

Bewaar pestosaus steeds in de koelkast. Zorg ervoor dat de saus volledig bedekt is met een laagje olie, anders krijg je schimmelvorming op de saus.

Kookboek

Het recept 'Gnocchi met pesto alla genovese' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek La cucina di Isabella van Isabella Cozzi

La cucina di Isabella

Vijftig onweerstaanbare familierecepten van Isabella Cozzi met de echte smaken van Italië: soms mild, soms pikant, maar altijd prachtig gekleurd en vol aroma's... lees verder

© Terra Lannoo.

reacties op dit recept

  • liesbeth Wie kan mij vertellen wat een okkernoot is?
    reageren
  • Jan Een okkernoot is een walnoot.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Bananabread

    Bananabread

    In 'Bananabread' vind je eindeloos veel inspiratie voor bananenbrood. Naast een klassiek recept voor bananenbrood... bekijk 'Bananabread'

  • Kookboek Zoete aardappel

    Zoete aardappel

    In 'Zoete aardappel' staan meer dan 30 recepten met deze veelzijdige groente. Met verrassende gerechten, hartig én zoet... bekijk 'Zoete aardappel'

  • Kookboek Falafel

    Falafel

    In 'Falafel' staan 30 verrassende recepten voor balletjes, burgers en meer. Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best... bekijk 'Falafel'

bekijk alle kookboeken