Gevulde zoete aardappel met avocado, rode ui en tomaat

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • ½ avocado
  • 100 g kikkererwten
  • knoflookpoeder
  • 8 kerstomaten
  • ¼ rode ui
  • basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Prik met een vork gaatjes over de hele zoete aardappel en verwarm 4 minuten in de magnetron. (Als het een grote aardappel is, kan het nodig zijn om dit nog wat langer te doen.)

Mix de avocado met de kikkererwten en kruid met peper, zout en knoflookpoeder.

Snijd de kerstomaten en de rode ui in kleine stukjes en meng onder elkaar samen met peper, zout, basilicum en olijfolie.

Snijd de zoete aardappel in tweeën, smeer hier de gemixte avocado op en werk af met de tomaatjes.

Kookboek

Het recept 'Gevulde zoete aardappel met avocado, rode ui en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

Young, wild & vegan

Steffi Quisquater

Heb je besloten om vaker plant-based te koken, maar helemaal geen zin om je te worstelen door een kluwen van onuitspreekbare ingrediënten? Steffi Quisquater heeft voor elke gelegenheid een kleurrijk en easy peasy receptje achter de hand... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!