Chips van zoete aardappelen
- 1 persoon
- 20 min
- waardering 7,4
- Hapje
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel met schil, gewassen met een groenteborsteltje
- uipoeder
- paprikapoeder
- fijngemalen zout
- of: kruiden naar keuze
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gebruik een mandoline (groenteschaaf) en snijd de aardappel in superdunne plakjes.
Verdeel de aardappelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel wat zout en kruiden naar smaak over de plakjes. Na ongeveer 10 minuten worden de randjes van de chips crispy, draai de chips om en zet ze nog 2 à 3 minuten in de oven totdat ze helemaal knapperig zijn. Blijf bij de oven staan want ze verbranden snel in de laatste fase.
Extra benodigd
Mandoline, bakpapier
Kookboek
Het recept 'Chips van zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Superfoodrecepten
Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon
In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de... lees verder
© Unieboek