Chips van zoete aardappelen

  • 1 persoon
  • 20 min
  • waardering 7,4
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel met schil, gewassen met een groenteborsteltje
  • uipoeder
  • paprikapoeder
  • fijngemalen zout
  • of: kruiden naar keuze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Gebruik een mandoline (groenteschaaf) en snijd de aardappel in superdunne plakjes.

Verdeel de aardappelplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel wat zout en kruiden naar smaak over de plakjes. Na ongeveer 10 minuten worden de randjes van de chips crispy, draai de chips om en zet ze nog 2 à 3 minuten in de oven totdat ze helemaal knapperig zijn. Blijf bij de oven staan want ze verbranden snel in de laatste fase.

Extra benodigd

Mandoline, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Chips van zoete aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...

Superfoodrecepten

Jesse van der Velde & Annemieke de Kroon

In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de... lees verder

© Unieboek

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • TIk krijg de chips niet knapperig. Ik heb een hete luchtoven, die op 200C gezet eerst 10 min. Toen 3 toen 2. Chips blijven wat zacht.

    reageren

  • PeterZe waren ook niet knapperig bij mij.

    reageren

  • JenniferKlopt inderdaad dat ze niet krokant worden, ik heb ze een paar minuten voorgekookt goed laten drogen erna op keukenpapier en dan in pannetje olie afbakken, zo werkt het prima. Erna zout evt andere kruiden erover en smullen maar!

    reageren

  • SabinaJe kan ze beter bakken in een pannetje met wat kokosolie. Ik kreeg ze toen wel knapperig. In de oven namelijk niet.

    reageren

  • riaOp de bakplaat blijven ze slap; met bakpapier op een grill worden ze wel knapperig.

    reageren