Gekruide friet van zoete aardappel

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 6,9
  • Hapje
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ koffielepel zacht paprikapoeder
  • 1 eetlepel zwarte komijnzaadjes

Bereiden

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte in 8 stukken.

Meng in een diepe schotel 4 eetlepels olijfolie met het zachte paprikapoeder en de zwarte komijn. Voeg de aardappelen toe en meng goed.

Plaats de aardappelen op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Bestrooi met peper en zout. Plaats ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160 °C. De frietjes moeten zacht en goudgeel zijn.

Verdeel de frietjes van zoete aardappel over de glaasjes. Lauw opdienen.

Kookboek

Het recept 'Gekruide friet van zoete aardappel' is afkomstig uit het kookboek...

Stijlvol dineren, lekkere glaasjes die inspireren

Malika Hamza & Martine Fallon

Glaasjes maken van een maaltijd alleen, met twee, met familie of vrienden een waar visueel en zintuiglijk feest. Glaasjes... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • YirkaIk heb dit recept geprobeerd, maar de frietjes zijn helaas niet knapperig geworden. Jammer!

    reageren