Gevulde zoete aardappel met pittig gehakt en zure room

  • 4 personen
  • 55 min
  • waardering 8,9
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappelen (of 6 kleine)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 g bruine rijst
  • voor het gehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 400 g kippengehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 mespuntje chilipeper
  • 1 snufje gemberpoeder
  • 1 snufje kaneel
  • voor de afwerking
  • 125 g zure room
  • 1 bosje lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 1 handvol korianderblaadjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bedek een bakplaat met bakpapier, leg er de aardappelen op, besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met grof zout. Bak de aardappelen gaar in ongeveer 45 minuten.

Kook ondertussen de bruine rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de fijngehakte ui en knoflook in een hete pan in olijfolie. Voeg er het gehakt en de kruiden aan toe en bak het. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de gebakken aardappelen doormidden, hol ze wat uit, doe er een schep van het gehakt in en wat zure room. Werk af met de lente-uitjes, de koriander en wat peper.

Serveer met de rijst.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Gevulde zoete aardappel met pittig gehakt en zure room' is afkomstig uit het kookboek...

Het Smeg koelkastkookboek

Katrien van de Steene

Wat eten we vanavond? Heb je ook geen inspiratie meer om elke dag iets nieuws op tafel te toveren? Of ben je het zat om naar drie verschillende winkels te... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zoete aardappelen recept tips

Reacties op dit recept

  • RickErg lekker, maar veeel te veel rijst. Bij ons bleef zeker de helft over.

    reageren