Appelbeignets

  • 48 stuks
  • 50 min
  • waardering 7,8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 appels, geschild en het klokhuis verwijderd
  • 250 g bloem
  • 375 ml bier
  • olie om in te frituren
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereiden

Snijd de appels in 5 mm dikke plakken, met het gat in het midden.

Zeef de bloem met een snufje zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg langzaam het bier toe en blijf roeren totdat het mengsel glad is.

Vul een grote steelpan voor de helft met olie en verwarm die tot ongeveer 190 °C.

Je maakt telkens een paar beignets tegelijk. Doop de appelschijfjes in het beslag en laat ze ongeveer 3 minuten in de olie bakken, totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Leg op een grote schaal met papieren doekjes, om uit te lekken. Iets laten afkoelen en voor het serveren royaal bestrooien met poedersuiker.

Kookboek

Het recept 'Appelbeignets' is afkomstig uit het kookboek...

Koken voor familie en vrienden

Julie Goodwin

'Koken voor familie en vrienden' bevat luie weekendontbijtjes, doordeweekse en feestelijke gerechten, barbecue-ideeën, taarten en desserts... lees verder

© Van Dishoeck

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Appelbeignet recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!