Oliebollen recepten

Zie ook

Oliebollen

Oliebollen

Zeef 250 g bloem in een kom en meng er 2 theelepels zout door. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin ½ losgeklopt ei en 200 ml lauwe melk. Strooi er 1½ theelepel gedroogde gist bij en roer er, van het midden uit, een glad beslag van. Klop en roer het beslag met de lepel enkele minuten tot het elastisch is en in stukken van de lepel valt. Was 50 g krenten en 50 g rozijnen, laat ze uitlekken. Meng ze door het beslag. Leg een doek over de kom en laat het beslag op een warme plaats ca. 1 uur rijzen. Verhit de frituurpan tot 170 °C. Maak 2 lepels vet met wat olie en vorm tussen de lepels oliebollen van het beslag. Laat ze in de hete olie glijden en bak ze in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar. Laat de oliebollen goed uitlekken en geef ze met poedersuiker en kaneel.

[ Bron: 'Margriet kookboek' ]

[ Beeld: Gigra | Shutterstock.com ]