Broccolitaart met roombrie en gedroogde tomaten

  • 4 personen
  • 50 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 500 g broccoliroosjes
  • 4 eieren
  • 125 ml slagroom
  • snufje nootmuskaat
  • 100 g geraspte belegen Goudse kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 200 g roombrie, in plakken
  • 4 gedroogde tomaten, in reepjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat goed uitlekken.

Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout, peper en nootmuskaat. Roer de geraspte kaas erdoor.

Vet een lage taartvorm (26 cm) in. Bekleed hem met het bladerdeeg, druk het aan de rand goed aan en vouw het uitstekende deeg naar binnen. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de broccoliroosjes erover. Leg de plakjes brie en de gedroogde tomaat erop.

Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer hem in de vorm.

Lekker met een tomatensalade.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 26 cm)

Kookboek

Het recept 'Broccolitaart met roombrie en gedroogde tomaten' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Groente

Martine Steenstra

Groente is gezond, dat weet iedereen. Maar steeds meer mensen ontdekken dat groente ook vooral lekker is. Begin de dag met roerei met tomaat en spinazie... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Broccolitaart recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!