Broccolitaart

  • 3 stuks
  • 50 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • kruimeldeeg
  • 300 g broccoli
  • 100 g gekookte ham
  • 150 g gemalen emmentaler
  • voor de vulling
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 300 ml melk
  • 300 ml room (culinair)
  • nootmuskaat

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bekleed 3 bakvormen van ongeveer 20 cm doorsnee met kruimeldeeg.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en laat ze gaar koken in gezouten water. Giet de broccoli af en laat afkoelen. Verdeel de broccoli over de vormen. Verdeel daarna de ham en de gemalen kaas erover.

Klop de eieren en dooiers los en voeg de melk en de room toe. Kruid voldoende met peper, zout en nootmuskaat. Vul de vormen tot op 5 millimeter van de rand.

Bak de taarten direct 25 tot 35 minuten in de oven. Haal de taarten direct na het bakken uit de vorm en plaats ze op een rooster.

Extra benodigd

3 bakvormen (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Broccolitaart' is afkomstig uit het kookboek...

Basic hartig gebak

Geert Jonckheere

Heerlijk geurende pizza's, een smakelijke quiche lorraine of een hartige minicroissant. Je gaat er van watertanden. Maar hoe krijg je die pizzakorst nu zo lekker dun... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Broccolitaart recept tips

Reacties op dit recept

  • MirjamHam is niet vegetarisch. Opletten jongens!

    reageren