
Eenvoudige chocoladetaart
- 8 personen
- 40 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 200 g boter
- 4 eieren
- 150 g fijne tafelsuiker
- 60 g bloem
- ½ pakje bakpoeder
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de chocolade met de boter smelten in de magnetron of au bain-marie.
Klop de eieren met de fijne tafelsuiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er dan losjes de bloem en het bakpoeder door.
Meng de twee mengsels door elkaar en giet over in de met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn.
Neem de taart uit de oven. Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de vorm stort.
Extra benodigd
Siliconen vorm (Ø 22 cm)
Kookboek
Het recept 'Eenvoudige chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade delicatessen
Trish Deseine
"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder
© Good Cook