Eenvoudige chocoladetaart

  • 8 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 60 g bloem
  • ½ pakje bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de chocolade met de boter smelten in de magnetron of au bain-marie.

Klop de eieren met de fijne tafelsuiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er dan losjes de bloem en het bakpoeder door.

Meng de twee mengsels door elkaar en giet over in de met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn.

Neem de taart uit de oven. Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de vorm stort.

Extra benodigd

Siliconen vorm (Ø 22 cm)

Kookboek

Het recept 'Eenvoudige chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade delicatessen

Trish Deseine

"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • GerdaWat ik erg jammer vind dat er bij geen van de recepten de calorieën vermeld staan, is dat geen optie? Groet Gerda

    • HenkBeter om niet te weten bij een chocoladetaart... :)

    • JanaTop bij mij is het goed gelukt maar eerst had ik zout in plaats dan suiker maar hij is super dank jullie wel voor het recept!!!!!!!!??

    reageren

  • robertLekkere taart, proficiat.

    • bas super leker

    reageren

  • kaasBij ons is die taart pittig maar ik wil ook dat er calorieën vermeld staan.

    • xanderHoe maak je een chocoladetaart pittig?

    reageren

  • DemiSlecht.. Ik heb een goede bakvorm gekocht, ik heb alles gedaan zoals moet.. 20 - 25 minuten in de oven, maar hij is verbrand. Hij is een beetje te droog en ik kan beter koopmans chocolade cake kopen, en water toevoegen.. Trouwens ook veel goedkoper.

    • DamineJe hebt het waarschijnlijk fout gedaan want de taart is gewoon goed.

    • LiesJa, want bij mij was alles super.

    • FrancisAls ik het recept zo lees, zou de taart bij mij ook verbranden. In mijn oven zou ik het hooguit op 180 graden Celsius kunnen doen, onder- en bovenwarmte, geen heteluchtoven. Mogelijk dat zelfs 175 graden Celsius de max is.

    • WillemBij mij is hij ook verbrand: precies 200 graden en al na 20 minuten was het mis!

    • DaveTrekt op niks brand aan en is nog niet gebakken van binnen top recept

    • Aronsuper recept bij mij is hij niet verbrand en super lekker! ik heb er zelfs een prijs mee gewonnen voor lekkerheid.

    • IbraBij mij 50 minuten en da is pudding geworden

    reageren

  • mandyHet is een heerlijke taart en makkelijk te maken echt super, het is de enige chocoladetaart wat ik nog maak.

    reageren

  • MartineHeb de taart net gebakken, ziet er mooi uit! Ik moet hem echter meenemen naar een bruiloft overmorgen maar mijn koelkast staat wat vol. Kan ik hem ook twee dagen buiten de koelkast bewaren of is dat niet verstandig? Bedankt alvast!

    • #snowislifeIk heb de taart heel vaak gebakken en ja, hij kan wel een aantal dagen volhouden.

    • MuriëlHallo Martine, hoe lang heb je de taart in de oven gedaan?

    reageren

  • nahimaHoeveel pakjes bakpoeder moet ik gebruiken?

    • PatrickEen halve.

    reageren

  • marelHeerlijke taart! Het midden was bij mij nog lekker romig en de buitenkant krokant. Heb er ook nog wat kokos bij gedaan. Ik heb zelf een elektrische oven en heb hem 45 minuten op 170 gedaan. Kwam er goed uit, niet vloeibaar. Zeker het proberen waard.

    • JonathanHeb m'n taart net in de oven gestoken het ruikt alvast lekker ?

    reageren

  • #snowislifeHeerlijke taart! Is ook de enige chocoladetaart die ik nog bak! Ik gebruik altijd dit recept. Mijn moeder vind hem trouwens ook heerlijk!

    reageren

  • CelesteZiet er lekker uit. We gaan de taart zo maken!

    reageren

  • mandyKan ik er ook lekkere verse kersen doorheen doen?

    • FreshtaNatuurlijk, want het is jouw taart en dan is het chocolade met kersen taart!

    reageren

  • SarahIk vond het heerlijk. Ik heb nog stukjes chocola er in gedaan en kersen. Het duurde wel langer in de oven maar het was super lekker, het werd een soort brownie-taart.

    • LilianeHet lijkt me heerlijk.

    reageren

  • LiesHet was super lekker!!! Dank u voor de hulp want ik had niet alles in huis om een taart te bakken maar toen ik dit vond was ik al begonnen. Ik gebruik dit recept nu altijd, zo lekker!

    reageren

  • carlyWe gaan hem nu bakken, hoop dat het lekker smaakt.

    reageren

  • VivHoeveel gram is een half pakje bakpoeder ongeveer?

    reageren

  • juuEen zakje is bij mij 15 gram, dus een halve doe ik 7 ongeveer.

    • EllIk deed 9 gram

    reageren

  • JeannetWat een lekkere taart. Hij is mooi gelukt en we konden het als een verrassing maken met leuke kaarsjes erop.

    • JanLeuk voor je dat hij is gelukt.

    reageren

  • Bineke en lotteHij gaat zo de oven in. We maken een verrasing voor onze ouders, hopelijk vinden ze hem lekker!

    reageren

  • MiekeNog sneller: het beslag in mufffinvorm bakken. Nog leuker: bestrijken met witte chocola (reep raspen en op hete cakejes strooien). Lekker ook met cranberries en/of vooraf in hete oven geroosterde walnoten.

    reageren

  • LotteVraagje, bij hete lucht oven, moet je dan ook 200 graden aanhouden of 180?

    • redactie okoko receptenElektrische oven 200 °C, gasoven stand 4 en heteluchtoven 180 °C.

    reageren

  • MienMijn zoontje wou graag chocoladetaart op zijn verjaardagsfeestje, maar dat had ik nog nooit gemaakt. Ik koos dit recept omdat het eenvoudig leek. De kinderen vonden het HEERLIJK! (Ik had geen siliconen vorm, maar in glazen vorm lukt het ook.)

    reageren

  • AnnKan ik zelfrijzende bloem gebruiken in plaats van bakpoeder indien ja hoeveel?

    • AriJa hoor, dat gaat prima! Ik heb 'm vorige keer ook met zelfrijzend bakmeel gemaakt en hij werd precies goed. Gebruik 60 tot 65 g zelfrijzend bakmeel, zelfde hoeveelheid als je anders bloem plus bakmeel zou gebruiken. Het is belangrijker dat je je oven goed instelt, niet te hoog en tegen het einde van de baktijd met een satéprikker checken hoe de binnenkant wordt (in dit geval hoort ie er nét niet helemaal schoon uit te komen als je hem in de kern van de cake prikt).

    reageren

  • LunaWanneer moet de 200 gram boter bij het recept?

    • redactie okoko receptenRegel 2 van het recept: "Laat de chocolade met de boter smelten in de magnetron of au bain-marie."

    reageren

  • BentheHet is heel handig voor mijn eigen kookboek het is ook heel lekker.

    reageren

  • SophieKan deze taart ook in een springvorm (omdat er specifiek siliconen vorm vermeld staat)? En gebruiken jullie roomboter of margarine?

    • LWil ik ook wel graag weten!

    • AriGaat beter in een springvorm vind ik, heb geen siliconenvormen in huis. Gewoon je springvorm insmeren met boter en bestuiven met bloem. Bij siliconen moet je de cake eruit storten, maar met een springvorm hoeft dat niet en daardoor blijft de cake mooier. Overigens niet aan te raden deze cake te gebruiken als cakelagen voor in een taart, vanwege de zachte/vochtige kern. Vandaar dat ik de bovenkant ook mooi wil houden :)

    reageren

  • EmileLeuk recept! Dit ga ik zeker eens uitproberen. Ik was al de hele tijd opzoek naar een recept voor chocoladetaart en ik heb op verschillende sites gekeken en op die sites staan moeilijke recepten voor chocoladetaart en toen bekeek ik deze site eens en ik zag dat dit recept heel makkelijk is en ik dacht ah leuk dit ga ik uitproberen en als de taart uit de oven moet en als de taart is afgekoelt dan kan ik er chocolade frosting op smeren en dan zal waarschijnlijk mijn ouders en mijn broer het lekker vinden!

    reageren

  • JessicqWelke bloem

    reageren

  • AnKan je de taart ook in vriezen?

    reageren

  • GerdaMoest het een lava cake worden? Bovenkant was helemaal verbrand, en de binnenkant was nog drijfnat na 30 minuten! Geen aanrader! Het hele huis stonk een dag naar verbrande taart!

    • Emma Ik had precies hetzelfde voor! En ik wist niet wat er misgelopen was...

    • AriDat lag aan de oven dan. Zet je oven zeker 15 graden zachter en doe de hetelucht-functie uit. Dit is meer een slow baking ding. Zelf: 160 graden met hetelucht of 170 graden zonder hete lucht, maar ik heb dan ook een vrij enthousiaste oven, dit verschilt bij elke oven maar je zou dit kunnen aanhouden. Na 20 en na 25 minuten even checken, ik bak hem doorgaans rond de 30 minuten.

    reageren

  • RakheeSuper recept! Ik maak hem hier in tulbandvorm, is ie zo mooi :o)

    reageren

  • WendyZalige brownietaart/cake... hier was 200 graden echt te hoog. Plots was mijn cake zwart en dan snel uit gehaald. Nog voor dat hij er 20 minuten in stond. Vanbinnen leek hij nog wat te zacht maar na het afkoelen was hij toch zalig lekker. (Wat jammer van de verbande bovenkant.) Volgende keer de oven een beetje lager zetten en dan zal hij waarschijnlijk nog zaliger zijn. Iedereen is fan hier. (Zelfs van de wat verbrande versie.)

    reageren

  • NathasjaEen half pakje bakpoeder. Ik heb het dus helemaal fout gedaan ik dacht een half pak en niet een Zakje. Zonde.

    reageren

  • natasjaJammer dat er geen grammen bij de bakpoeder staan, half pakje is bij mij 250 gr. Taart mislukt dus!! Jammer van al de ingrediënten. Bak niet vaak, misschien had ik anders wel geweten dat 250 gr veel te veel was, dit was mijn 1ste ervaring met bakpoeder. Erg jammer!!! Geen taart vanavond:((

    • JorisEen pakje of zakje bakpoeder is doorgaans 15 of 16 gram. Een half zakje of pakje is dus 8 gram bakpoeder.

    reageren

  • AnsDe baktijd en graden klopten bij mij totaal niet. Na 20 minuten was hij verbrand bovenaan en nog heel lopend binnenin. Zonde!

    • KathleenIs dat zelfrijzende bloem?

    • Emma Dat had ik ook voor!

    • WillemBij mij ook. Jammer

    • AriZelfrijzende bloem is echt het probleem niet hoor, het is de baktijd en temperatuur van het recept. Zet de oven zachter, zie hierboven de comments van diverse mensen, zo rond de 170 graden is meer aan te raden dan 200. (En dan eventueel net wat langer bakken.)

    reageren

  • oithanks ik hoop dat het nu lukt

    reageren

  • FabienDe smaak was goed maar het kon beter.

    reageren

  • KristofIs dat gans het ei of enkel het geel van het ei?

    reageren

  • BertIk kon bijna niet een reactie toevoegen want de controlevraag is erg moeilijk. Ook is mijn brandalarm afgegaan toen ik probeerde een Auw Ben Marie te maken

    reageren

  • MarjoleinMisschien de temperatuur aanpassen in het recept. Ik heb geen reacties gelezen, had ik dus wel moeten doen. Ook bij mij na 40 minuten nog niet gaar maar wel verbrand. Pas het recept dan even aan als er zoveel reactie komen dat het recept echt niet helemaal top is. Na 20 min was de taart nog vloeibaar daarom langer erin gezet. Ook dat pakpapier, ik bak veel dus weet dat het altijd rond de 7 of 10 gram zit maar een half pakje in het recept... zorg dat ook beginnende bakkers iets met het recept kunnen of haal het van internet af.

    reageren

  • BrigitVandaag gemaakt en het recept tot op de letter gevolgd en in de juiste bakvorm. Superlekker, diepe chocoladesmaak, mooi krokant aan de buitenkant en luchtig doch iets romig aan de binnenkant. Ik klopte eigelen en suiker enkele minuten (4 à 5) tot schuimig en über-luchtig, daarna klopte ik echt maar heel even de bloem en het bakpoeder erdoor en tot slot handmatig het chocolademengsel. Ik serveerde het met een huisgemaakte kersen-aardbeiencoulis. Blijvertje.

    reageren

  • VeraIk snap niet wat “mengen” is moet ik het doen met de mixer of met garde?

    reageren

  • JolandaTop taart en makkelijk om samen met je kind/kleinkinderen te maken. Ik heb een kleinzoon en die lust geen chocolade en heb ik in plaats chocolade een zakje vanille suiker gedaan wel de boter laten smelten en hij heeft er zelf glazuur gemaakt/erop gedaan!

    reageren

  • RoosHoi! Bij mij smaakte de taart een beetje heel erg naar ei, hadden jullie dit toevallig ook?

    reageren