Eenvoudige chocoladetaart

  • 8 personen
  • 40 min
  • waardering 8,1
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 60 g bloem
  • ½ pakje bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Laat de chocolade met de boter smelten in de magnetron of au bain-marie.

Klop de eieren met de fijne tafelsuiker tot het mengsel lichtgeel van kleur is. Klop er dan losjes de bloem en het bakpoeder door.

Meng de twee mengsels door elkaar en giet over in de met boter ingevette en met bloem bestoven bakvorm.

Bak 20-25 minuten in de oven. De taart moet na die tijd in het midden net gaar zijn.

Neem de taart uit de oven. Laat de taart eerst een kwartiertje afkoelen voor je hem uit de vorm stort.

Extra benodigd

Siliconen vorm (Ø 22 cm)

Kookboek

Het recept 'Eenvoudige chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade delicatessen

Trish Deseine

"Chocolade speelt een hoofdrol in mijn keuken. Ik werk graag met tabletten chocolade in 5 smaken. De pure chocolade is de klassieke vorm, maar heeft nu... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • GerdaWat ik erg jammer vind dat er bij geen van de recepten de calorieën vermeld staan, is dat geen optie? Groet Gerda

    • HenkBeter om niet te weten bij een chocoladetaart... :)

    reageren

  • robertLekkere taart, proficiat.

    reageren

  • kaasBij ons is die taart pittig maar ik wil ook dat er calorieën vermeld staan.

    reageren

  • DemiSlecht.. Ik heb een goede bakvorm gekocht, ik heb alles gedaan zoals moet.. 20 - 25 minuten in de oven, maar hij is verbrand. Hij is een beetje te droog en ik kan beter koopmans chocolade cake kopen, en water toevoegen.. Trouwens ook veel goedkoper.

    • DamineJe hebt het waarschijnlijk fout gedaan want de taart is gewoon goed.

    • LiesJa, want bij mij was alles super.

    • FrancisAls ik het recept zo lees, zou de taart bij mij ook verbranden. In mijn oven zou ik het hooguit op 180 graden Celsius kunnen doen, onder- en bovenwarmte, geen heteluchtoven. Mogelijk dat zelfs 175 graden Celsius de max is.

    reageren

  • mandyHet is een heerlijke taart en makkelijk te maken echt super, het is de enige chocoladetaart wat ik nog maak.

    reageren

  • MartineHeb de taart net gebakken, ziet er mooi uit! Ik moet hem echter meenemen naar een bruiloft overmorgen maar mijn koelkast staat wat vol. Kan ik hem ook twee dagen buiten de koelkast bewaren of is dat niet verstandig? Bedankt alvast!

    • #snowislifeIk heb de taart heel vaak gebakken en ja, hij kan wel een aantal dagen volhouden.

    reageren

  • nahimaHoeveel pakjes bakpoeder moet ik gebruiken?

    • PatrickEen halve.

    reageren

  • marelHeerlijke taart! Het midden was bij mij nog lekker romig en de buitenkant krokant. Heb er ook nog wat kokos bij gedaan. Ik heb zelf een elektrische oven en heb hem 45 minuten op 170 gedaan. Kwam er goed uit, niet vloeibaar. Zeker het proberen waard.

    reageren

  • #snowislifeHeerlijke taart! Is ook de enige chocoladetaart die ik nog bak! Ik gebruik altijd dit recept. Mijn moeder vind hem trouwens ook heerlijk!

    reageren

  • CelesteZiet er lekker uit. We gaan de taart zo maken!

    reageren

  • mandyKan ik er ook lekkere verse kersen doorheen doen?

    • FreshtaNatuurlijk, want het is jouw taart en dan is het chocolade met kersen taart!

    reageren

  • SarahIk vond het heerlijk. Ik heb nog stukjes chocola er in gedaan en kersen. Het duurde wel langer in de oven maar het was super lekker, het werd een soort brownie-taart.

    reageren

  • LiesHet was super lekker!!! Dank u voor de hulp want ik had niet alles in huis om een taart te bakken maar toen ik dit vond was ik al begonnen. Ik gebruik dit recept nu altijd, zo lekker!

    reageren

  • carlyWe gaan hem nu bakken, hoop dat het lekker smaakt.

    reageren

  • VivHoeveel gram is een half pakje bakpoeder ongeveer?

    reageren

  • juuEen zakje is bij mij 15 gram, dus een halve doe ik 7 ongeveer.

    reageren

  • JeannetWat een lekkere taart. Hij is mooi gelukt en we konden het als een verrassing maken met leuke kaarsjes erop.

    • JanLeuk voor je dat hij is gelukt.

    reageren

  • Bineke en lotteHij gaat zo de oven in. We maken een verrasing voor onze ouders, hopelijk vinden ze hem lekker!

    reageren

  • MiekeNog sneller: het beslag in mufffinvorm bakken. Nog leuker: bestrijken met witte chocola (reep raspen en op hete cakejes strooien). Lekker ook met cranberries en/of vooraf in hete oven geroosterde walnoten.

    reageren

  • LotteVraagje, bij hete lucht oven, moet je dan ook 200 graden aanhouden of 180?

    • redactie okoko receptenElektrische oven 200 °C, gasoven stand 4 en heteluchtoven 180 °C.

    reageren

  • MienMijn zoontje wou graag chocoladetaart op zijn verjaardagsfeestje, maar dat had ik nog nooit gemaakt. Ik koos dit recept omdat het eenvoudig leek. De kinderen vonden het HEERLIJK! (Ik had geen siliconen vorm, maar in glazen vorm lukt het ook.)

    reageren