Chocoladetaart

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 8,2
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g goede pure chocolade
  • 200 g boter
  • 250 g suiker
  • 5 biologische eieren
  • 1 eetlepel bloem

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Smelt de chocolade met de boter heel langzaam in de magnetron of au bain-marie. Voeg de suiker toe en laat een beetje afkoelen.

Meng de eieren er één voor één doorheen en roer na elk ei goed door met een houten lepel.

Voeg ten slotte de bloem toe en roer het mengsel mooi glad.

Schep in een vorm en laat 22 minuten bakken. De taart moet in het midden nog niet helemaal gestold zijn.

Haal de chocoladetaart uit de oven en snel uit de vorm en laat afkoelen voor het opdienen.

Extra benodigd

Taartvorm

Kookboek

Het recept 'Chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Goede smaak

Trish Deseine

Een luxe cassette met zes kookboekjes en meer dan 140 recepten voor de echte fijnproever. Vijf van de zes receptenboekjes behandelen een culinaire... lees verder

© Terra Lannoo. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (45 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • KristelDeze taart is overheerlijk. Alleen toen ik het 22 minuten in de oven had laten staan was de binnenkant na 5 uur nog steeds helemaal vloeibaar. Toen heb ik de taart ter expiriment nog eens 20 minuten in de oven gedaan op 200 graden, en toen kwam hij er pas goed uit (met nog steeds een beetje vloeibare binnenkant, maar dan klopte de verhouding perfect).

    • JudithBij mij is de taart super gelukt! Alleen was ie wel heel dun!..??

    reageren

  • rianne40 min in de oven. perfecte chocolade taart. krijg zelfs van experts complimenten als ik deze taart maak!

    reageren

  • JoyceHeb deze taart ook gemaakt met 100 gram 85% chocolade en 100 gram 70% choclolade. Combimagnetron 160 graden en afgestyled met kant en klaar wit glazuur en decoratiechocolade. Erg leuk en lekker geworden!

    reageren

  • EvaEcht een heerlijke en makkelijk te maken taart. De baktijd is ook afhankelijk van de grote van de bakvorm; hoe groter de bak/springvorm des te dunner is de taart en des te sneller is 'ie klaar. Ik had een springvorm van 26 cm doorsnee en daarvoor is 22 min. perfect.

    reageren

  • lucIk had een te grote bakvorm dus ik heb er een cake van gemaakt!

    • miepWas dit even lekker?

    reageren

  • annaHeerlijk en zo makkelijk! Ik klop eerst de eigelen met suiker, doe dit bij de gesmolten chocola/boter daarna de stijfgeslagen eiwitten erdoor spatelen, wordt de taart nog luchtiger!

    • ViviHoi Anna, gaan de eieren dan niet stollen?

    reageren

  • aliceBen hem nu aan het maken zal dus ook maar gelijk 30/40 min doen anders is hij dalijk ook vloeibaar aan de binnenkant. Het ruikt zo heerlijk hier in de keuken nu, ben benieuwd hoe hij smaakt met een toefje slagroom.

    reageren

  • LauraIk heb het ook geprobeerd. Hij was niet te nat van binnen, maar hij zakt wel in. Wat doe ik fout?

    • AnnuDat weet niemand? Ik had het zelfde probleem.

    reageren

  • EdmeeDit is inderdaad een heel fijn recept. Net als Anna klop ik de eiwit stijf om het door het chocolademengsel te scheppen. ca 40 min. in de oven en hij is perfect.

    reageren

  • marianneKlopt dat: 1 eetlepel bloem bij andere recepten moet je veel meer bloem toevoegen, reageer even ik ga hem morgen maken.

    • miepJa klopt hoor, al veel gemaakt en hij werkt altijd.

    reageren

  • PienIk maak er altijd kleine taartjes van, ook erg lekker! Alleen is het me nu al 3 keer gebeurt dat er een hele grote 'uitholling' aan de onderkant van sommige cakejes zat... Weet iemand hoe dat kan?

    • miepNee sorry, ik weet het niet.

    reageren

  • CarolineWat een toptaart, 30 min bij 180C geeft bij mij het beste resultaat. Doe ook het eigeel en eiwit apart. Heerlijk en zo makkelijk, de lievelingstaart van mijn zoon van 8 die hem bijna alleen maakt :)

    reageren

  • ZehraHeerlijk... Voordat de taart in de oven gaat gooi ik er nog ongeveer een halve reep chocola doorheen in brokken en soms nog wat walnoten of pinda's. Ik maak de taart af met een lichte citroenglazuur of chocoladeglazuur (met cacao, poedersuiker en water of melk).

    reageren

  • DidoIk en mijn broer hebben hem samen gebakken! Al drie keer zelfs! Op 190 graden, 23 min is hij al lekker! Je moet bij het begin wel de boter en chocola heel klein maken. Hoort hij in te zakken? Want dat gebeurden de eerste keren wel. Maar hij was heerlijk! Echt een aanrader :)

    reageren

  • SanneLijkt me heel lekker, maar als ik zo het recept lees... komt het niet meer in de buurt van een brownie?

    reageren

  • lokoSorry, ik raad hem niet aan. Hij is te erg vloeibaar, ik heb hem gebakken zoals het hier staat en het is niet lekker geworden. Ik ga het nog een keer proberen, iemand tips?

    reageren

  • LiekeVanmiddag gemaakt met vrienden, prima recept! De tijd in de oven moet je alleen sowieso verdubbelen. Wij hebben er walnoten en rozijnen door heengedaan, een aanrader! :) Ook zal amandel er lekker bij zijn. Je kunt de bovenkant versieren met poedersuiker.

    reageren

  • JipWat een superlekker (en makkelijk te maken!) taartje is dit! Wel in kleine punten serveren, want hij is best machtig. Ik heb er nog fijngehakte walnoten en brokjes pure chocola doorgedaan voordat hij de oven in ging, mmm! En een dag later, direct uit de koelkast is hij eigenlijk nog lekkerder. Dot slagroom erbij en smullen maar! Deze taart wordt absoluut een blijvertje!

    reageren

  • JipOh ja, vergeten te vermelden: ik heb de taart ook 43 minuten in de oven gedaan, toen was hij perfect!!

    reageren

  • JosephineLekker receptje! De pure chocolade is ook vervangbaar door witte chocola. Om af te werken maakte ik chocoladeglazuur, wat poedersuiker erover en eventueel kan je er ook nog smarties opleggen: lekker én decoratief!

    reageren

  • MargreetWe hebben ook nog 20 minuten extra op 200 graden gedaan en we weten niet zeker of het nu pap of soep is. En het bovenste vel is verbrand en de bakvormen bijna niet schoon te krijgen. Waardoor?

    reageren

  • TomHoelang moet hij in de oven?

    reageren

  • edwinTotaal mislukt! Taart zakte gelijk in nadat ik hem uit de oven had gehaald. Bleef weinig van over.

    reageren

  • ChantalDe chocoladetaart in totaal 37 min in de oven gedaan. Buitenkant heerlijk krokant en binnen smeuïg. Zeker voor herhaling vatbaar en niet moelijk te maken.

    reageren

  • marelHeerlijke taart, bij mij was die in een elektrische oven na 45 minuten op 175 precies goed! Zeker het proberen waard. Heb er zelf nog wat kokos op gedaan.

    • marelBen ik dit nou of is dit iemand anders, kan me niet herinneren dat ik hem heb gemaakt.

    reageren

  • MariekeHandig al die tips over hoe lang in de oven (voor mij: combimagnetron) en hoe warm. Maar dit hangt ook af van de gebruikte springvorm, toch? De hoogte en de diameter? Ik heb nog nooit een taart gebakken maar wil deze graag proberen. Ik heb een vorm van 22,5 cm diameter en 6 cm hoogte... gaat dit werken of is dat te klein of te hoog?

    reageren

  • LauraHeb dit net gemaakt, was heerlijk! Oven op 190 graden gezet en voor 40 minuten erin laten zitten, de chocoladetaart kwam er perfect uit, krokant van buiten en zacht van binnen. Zo simpel te maken en echt lekker! Iedereen was er enthousiast over. Zeker een aanrader!

    reageren