Chocoladetaart
- 6 personen
- 35 min
- waardering 8,3
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g goede pure chocolade
- 200 g boter
- 250 g suiker
- 5 biologische eieren
- 1 eetlepel bloem
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Smelt de chocolade met de boter heel langzaam in de magnetron of au bain-marie. Voeg de suiker toe en laat een beetje afkoelen.
Meng de eieren er één voor één doorheen en roer na elk ei goed door met een houten lepel.
Voeg ten slotte de bloem toe en roer het mengsel mooi glad.
Schep in een vorm en laat 22 minuten bakken. De taart moet in het midden nog niet helemaal gestold zijn.
Haal de chocoladetaart uit de oven en snel uit de vorm en laat afkoelen voor het opdienen.
Extra benodigd
Taartvorm
Kookboek
Het recept 'Chocoladetaart' is afkomstig uit het kookboek...
Goede smaak
Trish Deseine
Een luxe cassette met zes kookboekjes en meer dan 140 recepten voor de echte fijnproever. Vijf van de zes receptenboekjes behandelen een culinaire... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com