Citroentaart recepten

Citroentaart

Citroentaart

Smelt 100 g boter au bain-marie. Doe 250 g bloem met 1 zakje gedroogde gist in een kom. Roer er met de gesmolten boter, 4 eieren, 200 g fijne kristalsuiker, de geraspte schil en het sap van 1 citroen en 100 g in stukjes gesneden gekonfijte vruchten een homogeen beslag van. Schep het in een springvorm van 25 cm doorsnee en bak het 40 minuten in een tot 190 °C verhitte oven. Maak intussen een botercrème van 125 g suiker (tot 'bal' gekookt in 50 ml water), 4 eierdooiers, 125 g boter en de geraspte schil en het sap van 1 citroen. Haal het uit de vorm en laat op een rooster afkoelen. Snijd de taart horizontaal in 3 plakken. Bestrijk 2 plakken met een dikke laag crème au beurre. Leg de 3 plakken weer op elkaar. Bestrooi de citroentaart royaal met poedersuiker en zet hem koel weg, maar niet in de koelkast. Bedruppel hem eventueel met een suikerstroop met citroen.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: hlphoto | Shutterstock.com ]