Cupcakes met rozijnen
- 18 cupcakes
- 35 min
- waardering 7,8
- Gebak
- Engels
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 110 g heel zachte boter
- 110 g rietsuiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel melk, indien nodig iets meer
- 110 g zelfrijzend bakmeel
- 1 afgestreken theelepel gist
- 1 theelepel koek- of speculaaskruidenkoekkruiden, speculaaskruiden
- 60 g (lichte) rozijnen
- 10-20 suikerklontjes
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verdeel 18 papieren cakebakjes over 2 platen met elk 12 losse of uitneembare muffinvormpjes.
Klop in een kom de boter smeuïg. Voeg de suiker, de eieren, de melk, het meel, de gist en de koekkruiden toe en klop tot je een romig mengsel hebt. Houd een lepel beslag boven de kom en geef er een tikje tegen. Glijdt het beslag moeilijk van de lepel, roer er dan nog wat melk door en probeer het opnieuw. Roer nu de rozijnen door het beslag.
Verdeel het beslag met behulp van 2 eetlepels over de cakebakjes en bak de cupcakes 10-15 minuten. Ze moeten goed gerezen en goudbruin zijn. Verkruimel de suikerklontjes (niet te fijn) en strooi ze over de cupcakes. Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.
Extra benodigd
18 papieren cakebakjes
Kookboek
Het recept 'Cupcakes met rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...
Cupcakes
Janet Smith
In dit boek vind je talrijke recepten voor deze verrukkelijke ronde cakejes die in hun leuke papieren vormpjes gewoonweg onweerstaanbaar zijn. De bereiding... lees verder
© Uitgeverij Terra. Beeld: Deirdre Rooney