Cupcakes recepten

Zie ook

Cupcakes

Cupcakes

Cupcakes doen het eigenlijk altijd goed; met Pasen, verjaardagen, afternoon teas en feestjes in de tuin. Door het papieren vormpje - waar de cakejes hun naam aan te danken hebben - eten de cakejes makkelijk uit de hand. Zet de vormpjes met twee in elkaar op de bakplaat. Een enkel vormpje zakt tijdens het bakken snel weg, met een dubbel vormpje houden de cakejes beter hun vorm. En de onderste vormpjes kun je na het bakken gewoon weer opnieuw gebruiken. Met cupcakes kun je naar hartenlust variëren. Maak voor een afternoon tea of een brunch bijvoorbeeld heel fijne cakejes van cakebeslag met wat geraspte sinaasappelschil en gemberpoeder of gemalen kardemon erdoor. Glazuur ze met mooi wit glazuur van poedersuiker glad geroerd met wat citroensap. Ze worden extra mooi als je ze dan garneert met fijne muntblaadjes of gesuikerde viooltjes. Of maak voor een lente- of zomerbrunch cupcakes van muffinbeslag met blauwe bessen erdoor, of bijvoorbeeld cupcakes van kruidkoekbeslag met veel fijngesneden gember en geglazuurd met glazuur van poedersuiker met wat sinaasappelsap.

[ Beeld: teleginatania | Shutterstock.com ]