Kruidkoek

  • 1 kruidkoek
  • 55 min
  • waardering 7,3
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g melk
  • 350 g dennenhoning
  • 3 g kaneel
  • 2 g steranijs
  • 140 g tarwemeel
  • 160 g roggemeel
  • 13 g bakpoeder
  • 3 eieren
  • 150 g boter, gesmolten
  • 200 g gekonfijte sinaasappelschilletjes, gehakt

Bereiden

Verwarm de melk, de honing en 1 mespuntje zout in een pan en laat de kaneel en steranijs in dit mengsel trekken. Zeef intussen de twee meelsoorten en het bakpoeder in een kom. Klop de eieren en de gekruide melk door het bloemmengsel. Voeg de gesmolten boter toe en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de gehakte sinaasappelschilletjes toe.

Bekleed een cakeblik met vetvrij papier. Giet het beslag in het blik. Zet ongeveer 40 minuten in een op 145 °C voorverwarmde oven. Controleer of de koek gaar is door er een metalen satépen in te steken; als die er schoon uit komt, is de koek gaar.

Extra benodigd

Cakeblik, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Kruidkoek' is afkomstig uit het kookboek...

À la mère de famille

Julien Merceron

'À la mère de famille' bevat de lekkerste recepten van de oudste patisserie, chocolaterie en confiserie van Parijs. Met dit kookboek kan u al deze... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kruidkoek recept tips

Reacties op dit recept

  • KarinLekkere kruidkoek, zeker de steranijs geeft er een lekkere smaak aan. Gebruik gerust een flink schepje :-) Ik bak wel langer, een klein uur in de oven op ongeveer 150-160 graden. Aanrader!

    reageren