Abrikozen-envelopjes met frambozenjam

  • 6 personen
  • 35 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 125 g frambozenjam
  • 12-18 halve abrikozen, vers of uit blik
  • 1 ei, losgeklopt
  • 25 g amandelschaafsel
  • poedersuiker, om te bestuiven

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit en snijd er 6 vierkanten van ongeveer 12 bij 12 cm van. Verdeel de jam over het midden van de 6 deegplakjes. Leg vervolgens twee tot drie abrikozenhelften diagonaal op het deegplakje. Vouw de twee andere hoeken van het deeg omhoog over de abrikozen heen en druk de punten op elkaar. Leg de pakketjes op de bakplaat.

Bestrijk het bladerdeeg bovenop met het ei en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak de bladerdeegpakketjes in 20-30 minuten goudbruin. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld en bestuif ze voor het serveren licht met poedersuiker.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Abrikozen-envelopjes met frambozenjam' is afkomstig uit het kookboek...

Het makkelijke bakboek

Rutger van den Broek

Met 'Het makkelijke bakboek' bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!