Appelplaatkoek met in rum geweekte rozijnen

  • 6 personen
  • 60 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 g havermoutvlokken
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 250 g roomboter, zacht
  • 4 geraspte appels
  • kaneel
  • 125 g rozijnen, in rum geweekt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng ¾ havermout, het bakmeel, suiker en roomboter tot een stevige massa en druk dit uit over de bakplaat (het mag niet dikker dan 1 cm zijn).

Meng de appel met kaneel en rozijnen en verdeel over het deeg.

Bak de koek ca. 35 minuten in de oven, strooi de rest van de havermout erover en bak nog 10 minuten.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Ook lekker met peer, een paar eetlepels jam of wat walnoten door het appelmengsel of nog wat vanillesuiker door het deeg.

Kookboek

Het recept 'Appelplaatkoek met in rum geweekte rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken in de keuken 2013

Petra de Hamer & Tal Maes

'Hoge hakken in de keuken 2013' is een keukenkalender en kookboek in één! De kalender bestaat uit een handige weekplanner waar je het hele jaar plezier... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!