Gemberrolletjes met kardemomcrème

  • 10 stuks
  • 45 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 55 g boter
  • 55 g lichte rietsuiker
  • 55 g golden syrup
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 55 g patentbloem
  • ½ theelepel citroensap
  • 150 ml slagroom
  • ¼ theelepel kardemompoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C, gasovenstand 6.

Verwarm in een pan met dikke bodem de boter, suiker, golden syrup en gemberpoeder op een laag vuur totdat het stroperig wordt. Haal van het vuur en roer de bloem en het citroensap erdoor.

Schep 5 theelepels van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat, waarbij je voldoende ruimte overlaat (de koekjes worden twee keer zo groot). Bak in 15 minuten goudbruin.

Rol de gemberkoekjes als ze nog heet zijn rond de steel van een pollepel. Als ze te veel zijn afgekoeld, zijn ze niet langer buigzaam.

Herhaal deze handelingen met het resterende beslag.

Klop de slagroom stijf en roer kardemompoeder erdoor. Spuit de crème in de afgekoelde rolletjes.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Als je de koekjes in 2 ladingen bakt, hebben ze genoeg ruimte op het bakblik om uit te dijen. Bovendien kun je de koekjes zo oprollen als ze nog warm en zacht zijn. Als ze te zeer zijn afgekoeld, worden ze breekbaar.

Kookboek

Het recept 'Gemberrolletjes met kardemomcrème' is afkomstig uit het kookboek...

High tea vintage

Carolyn Caldicott

'High tea vintage' biedt veel inspiratie voor een vintage theepartijtje. Leer hoe je het perfecte kopje thee maakt en al het lekkers dat erbij hoort: scones... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!