Kaneelvlinders van bladerdeeg

  • 20 stuks
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 50 g zachte boter
  • 80 g suiker
  • 1 eetlepel kaneel

Bereiden

Rol de eerste lap deeg uit. Bestrijk het gelijkmatig met boter maar laat een rand van 1 cm onbedekt. Bestrooi met suiker en kaneel. Dek af met de tweede lap bladerdeeg.

Rol het deeg vanaf twee kanten strak op naar het midden van de lap. Snijd hiervan parten van 2 cm breed en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag. Bak de vlinders 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

Kookboek

Het recept 'Kaneelvlinders van bladerdeeg' is afkomstig uit het kookboek...

Bladerdeeg

Guillaume Marinette

Een feestje? Of onverwachts bezoek? Met de recepten in dit boek maak je in een mum van tijd de heerlijkste hapjes met bladerdeeg. Van stervormige flammkuchen en courgette-mozzarella-bloemetjes tot zonnetaart met camembert en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!