Moorkoppen

  • 6 stuks
  • 50 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de soezen
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 100 ml melk
  • 100 g bloem
  • 4 eieren
  • voor de slagroomvulling
  • 250 ml slagroom
  • 50 g kristalsuiker
  • voor het chocoladeglazuur
  • 150 g pure chocolade
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 75 g poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Smelt de boter in een steelpan en breng deze vervolgens samen met 100 ml water en de melk aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de bloem toe. Roer dit goed door tot een deegbal ontstaat die loslaat van de bodem.

Spatel een voor een de eieren door het beslag en voeg een snuf zout toe.

Schep het soezenbeslag in een spuitzak, spuit 6 hoopjes van het beslag op de bakplaat en bak de soezen in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

Klop de slagroom samen met de kristalsuiker stijf en doe dit in een spuitzak. Prik een gaatje onderin elke soes en vul de soezen vervolgens met de slagroom.

Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie en roer hier de poedersuiker door tot een glanzende chocoladesaus ontstaat.

Dip de bovenkanten van de moorkoppen in het chocoladeglazuur en laat dit volledig opstijven voordat je de moorkoppen serveert.

Extra benodigd

Bakpapier, spuitzak

Kookboek

Het recept 'Moorkoppen' is afkomstig uit het kookboek...

Guilty pleasures kookboek

Sabine Koning

In dit boek geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Sabine Koning gaat lekker recht tegen de trend om gezond te eten in... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!