Muffins met bosbessen

  • 12 muffins
  • 35 min
  • waardering 8,1
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor de kruimelgarnering
  • 4 theelepels ongezouten boter, een beetje zacht
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • droge ingrediënten
  • 320 g bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 150 g suiker
  • vloeibare ingrediënten
  • 265 ml crème fraîche
  • 65 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 g bosbessen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de ingrediënten voor de kruimelgarnering met je handen of met een vork door elkaar en zet apart. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Roer de vloeibare ingrediënten behalve de bosbessen door elkaar. Voeg de beide mengsels bij elkaar, maar roer niet te veel.

Vul de muffinvormpjes tot de helft met het beslag. Verdeel de bosbessen over de vormpjes. Druk ze met een lepeltje of met je vinger in het beslag. Vul de vormpjes daarna helemaal met de kruimelgarnering. Bak de muffins 15 à 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Controleer of ze gaar zijn door midden in de muffin te prikken met een houten prikker: als die er droog uit komt, zijn ze gaar.

Extra benodigd

Muffinvormpjes

Kookboek

Het recept 'Muffins met bosbessen' is afkomstig uit het kookboek...

Muffins

Marc Grossman

Op het muffinmenu in dit boek staan 28 recepten voor bijzondere muffins die behalve overheerlijk ook nog eens gezond zijn. Maak bijvoorbeeld eens muffins... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Muffins recept tips

Reacties op dit recept

  • WAHéérlijke muffins. Echte aanrader. Gebruik wat minder crème fraiche dan in het recept hierboven anders heb ik teveel over (op zich ook geen probleem). Gebruik ook vaak 300 gram bosbessen ipv. 250 gram, tis een beetje proppen, maar het resultaat is dat de bessen totaal "ontploffen" in de muffins, geweldige smaak! Ook de krokante topping is aan te bevelen.

    reageren