Mug cake met pindakaas

  • 1 persoon
  • 5 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 140 g pindakaas met stukjes noot (ca. 3 eetlepels)
  • 30 g kristalsuiker
  • 2 eieren

Bereiden

Weeg in de mok de suiker en pindakaas af. Breek de eieren erboven en roer alles met een vork dooreen. Als alles goed is gemengd, heb je ongeveer driekwart mok vol. Zet hem in de magnetron en verhit hem 1 tot 2 minuten op de hoogste stand.

In mijn 700 watt-magnetron duurt het precies 1 minuut en 45 seconden, maar het maakt niet uit als dat bij jou anders is. Kijk gewoon door het raampje en als de cake ongeveer 2½ cm boven de rand van de mok uit komt, zet je de magnetron uit. Zodra de magnetron stopt zal de cake iets inzakken; als hij tot onder de rand van de mok zakt, zet je de magnetron nog 5 tot 10 seconden aan. De mug cake is klaar als hij niet meer inzakt.

Gebruik een ovenhandschoen of een theedoek om de mok uit de magnetron te pakken. Laat de cake 1 minuutje afkoelen voor je erop aanvalt.

Variatietip

Probeer ook eens cashew- of amandelpasta of zelfs chocolade-hazelnootpasta in plaats van pindakaas. Als je verwend wilt worden, doe dan een lepel chocopasta over de cake voor je hem opeet: die wordt dan heerlijk smeuïg en trekt in de cake.

Opmerking

'Mug cakes zijn ideaal als je geen tijd hebt om een echte cake te bakken en je kunt ze meestal ook nog eens maken van wat losse restjes in je kast. Mij brengen ze altijd terug naar de magie van het bakken: doe alles in een mok, even roeren en in de magnetron ermee tot het belletje rinkelt. Je hebt een goede mok nodig, een stevige van aardewerk, die tegen de hitte kan en ook niet te heet wordt. Natuurlijk wil je niet dat hij barst. Kijk dus onderop of hij geschikt is voor de magnetron.' - Sarah Rainey

Kookboek

Het recept 'Mug cake met pindakaas' is afkomstig uit het kookboek...

3 ingrediënten bakboek

Sarah Rainey

Het '3 ingrediënten bakboek' maakt lekker bakken gemakkelijker dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Het bevat meer dan 100 snelle, makkelijke en zeer smaakvolle recepten. Taarten, koekjes, brood, desserts, hartige lekkernijen en ijskoude... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Mug cakes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!