Scones met bosbessen van Bill Granger

  • 8 scones
  • 35 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 100 g koude boter, in kleine blokjes
  • 2 eieren, losgeroerd
  • 125 ml slagroom
  • 85 g bosbessen (eventueel diepvries), omgeschept met een beetje bloem
  • 1 ei, losgeroerd met 1 eetlepel melk (glazuur)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg de boter toe en mix het geheel totdat het grof gemengd is (stukjes boter blijven zichtbaar). Doe het mengsel over in een kom en meng de eieren en de room er met een tafelmes door.

Bestrooi de blauwe bessen met een beetje bloem (om te voorkomen dat ze naar de bodem van het deeg zakken) en kneed ze met je handen voorzichtig door het deeg.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een vierkant van 15 x 15 cm. Snijd dit in vieren en snijd elk kwart doormidden. Leg alle stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het met melk losgeklopte ei. Bak ze in 15-20 minuten goudbruin. Serveer de scones warm, eventueel met een klontje boter.

Extra benodigd

Keukenmachine, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Scones met bosbessen van Bill Granger' is afkomstig uit het kookboek...

De (perfecte) man in de keuken

Bill Granger

'De (perfecte) man in de keuken' bevat de beste recepten van de bekende Australische tv-kok Bill Granger. Het boek telt meer dan 130 smakelijke gerechten die... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Scones recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!