Mini tulbandjes met Nutella

  • 20 stuks
  • 70 min
  • waardering 8
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 ml volle melk
  • 25 g boter
  • 125 g Nutella
  • 50 g bloem
  • 80 g suiker
  • 1 ei + 1 dooier

Voorbereiden

Breng de melk met de boter aan de kook. Neem de pan van het vuur en klop er met een garde de Nutella door. Laat het mengsel lauw worden.

Meng in een kom de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in het midden. Doe er het hele ei en de dooier in. Klop alles stevig met een garde.

Giet er dan het melk-Nutellamengsel bij. Klop opnieuw stevig met een garde tot een glad beslag zonder klonten, net als een pannenkoekenbeslag. Giet het beslag in een fles en laat het een nacht in de koelkast rusten.

Bereiden

Verwarm de volgende dag de oven voor op 210 °C.

Neem de fles beslag uit de koelkast en schud hem om het beslag goed te mengen. Zet de siliconen bakvorm op een bakplaat. Vul de holtes tot op 5 mm onder de rand met het beslag.

Bak de tulbandjes 40-45 minuten in de oven. Stort de nog warme tulbandjes uit de vorm en laat ze afkoelen op een draadrooster.

Extra benodigd

Siliconen bakvorm

Tip

Schep een toefje Nutella in de holtes van de lauwwarme of koude mini tulbandjes. Dien ze dan meteen op.

Kookboek

Het recept 'Mini tulbandjes met Nutella' is afkomstig uit het kookboek...

Mini tulbandjes & amandelcakejes

Orathay Souksisavanh

Geen fijnere traktatie bij een kopje koffie of kopje thee dan een mini tulbandje of amandelcakeje. En dit kookboek staat vol heerlijke keuzes. Wat te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Tulband recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!