Tulband recepten
-
tip
Luchtige tulband met chocoladesaus
Vegetarisch, 75 min 7,6
-
tip
Zweedse tulband
Vegetarisch, 75 min 7,6
-
Baba au rhum
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Engelse fruitcake
Vegetarisch, 120 min 7,7
-
Frambozen-yoghurttulband met ahornglazuur
Vegetarisch, 90 min 7,5
-
Kleine tulbandjes met blauwe bessen
Vegetarisch, 45 min 7,7
-
Mini tulbandjes met appel en kaneel
Vegetarisch, 75 min 7,7
-
Mini tulbandjes met Nutella
Vegetarisch, 70 min 8,0
-
Mini tulbandjes uit Bordeaux
Vegetarisch, 70 min 7,7
-
Tulband met sinaasappel-citroensiroop
Vegetarisch, 100 min 7,6
Tulband
Beboter een tulbandvorm met een inhoud van ½ liter en bestuif deze met poedersuiker. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3-4. Doe 100 g gezeefde bloem, 20 g gezeefde maïzena en 100 g koude harde boter in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine blokjes. Meng een mengsel van 100 g rozijnen, sukadesnippers en gekonfijte vruchten luchtig erdoor. Plaats de kom tot het gebruik afgedekt in de koelkast. Roer met een mixer 5 eidooiers, een mespunt zout en 100 g suiker tot een romige, lichtgekleurde en dik vloeibare massa. Klop 5 eiwitten in een kom stijf. Schep afwisselend eidooier- en bloemmengsel luchtig door de eiwitten. Vul de vorm gelijkmatig met het deeg. Plaats de vorm op het ovenrooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de tulband in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat de tulband in de vorm even afkoelen. Verwijder de vorm en laat de tulband geheel afkoelen. Bestrooi de tulband voor het serveren met poedersuiker.
[ Bron: 'Wannée kookboek' ]
[ Beeld: Katarzyna Hurova | Shutterstock.com ]