Zandkoekjes met citroen en gember

  • 20 zandkoekjes
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 onbespoten citroen
  • 200 g zachte boter
  • 200 g poedersuiker
  • 2 dessertlepels gemberpoeder
  • 250 g bloem
  • 100 g hazelnootpoeder

Voorbereiden

Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Pers de citroen vervolgens uit en bewaar het sap. Roer de boter zacht en romig en voeg 100 g poedersuiker, het gemberpoeder en het citroenraspsel toe. Doe er vervolgens de bloem en het notenpoeder bij.

Roer en kneed het deeg tot een homogene massa en verpak het in plastic huishoudfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C (gasovenstand 5).

Rol het deeg op een stuk bakpapier met een deegroller uit tot 5 mm dikte. Druk er met een vormpje naar keuze of een klein glaasje koekjes uit, die u verdeelt over een bakplaat waarop bakpapier ligt. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 20 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes op een rooster afkoelen voor u het glazuur aanbrengt.

Bereid het glazuur. Meng de rest van de poedersuiker met 4 eetlepels citroensap. Er moet een glad, zacht en beetje vloeibaar papje ontstaan. Doop de zandkoekjes in het glazuur en laat ze 15 minuten drogen. Leg ze dan in een trommel die goed kan worden afgesloten.

Extra benodigd

Plasticfolie, bakpapier

Tip

Kleur het glazuur voor het aanbrengen met een druppel roze, groene of gele kleurstof.

Kookboek

Het recept 'Zandkoekjes met citroen en gember' is afkomstig uit het kookboek...

Vurrukkuluk vers!

Valérie Lhomme

Dit boek biedt 130 eenvoudige en creatieve recepten om te proeven, zoals frambozentaart met citroencrème, gebakken abrikozen met lavendel en varkensgebraad... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Zandkoekjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!