Bagel met makreel en avocado

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,3
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • rode ui, in ringen gesneden
  • 2 avocado's
  • 4 bagels
  • wat scheuten
  • 4 koffielepels zwarte sesamzaadjes
  • voor de makreelrillettes
  • 200 g makreel
  • 1 potje zure room
  • 1 eetlepel mayo
  • verse bieslook, fijngesneden
  • sap van ½ citroen
  • snufje paprikapoeder
  • zwarte peper

Bereiden

Maak de makreelrillettes door de makreel, de zure room, de mayonaise, de bieslook, het citroensap, het paprikapoeder en de zwarte peper te mengen.

Snijd de rode ui in zeer fijne schijfjes. Pel en ontpit de avocado's en snijd ze in schijfjes.

Snijd de bagel doormidden en rooster de helften in de broodrooster of in een pan.

Beleg de helft van de bagel met de avocado. Werk af met de scheuten en zwarte sesam.

Op de andere helft smeer je de rillettes en werk je af met de rode ui. Serveer.

Kookboek

Het recept 'Bagel met makreel en avocado' is afkomstig uit het kookboek...

Avocado

Carla De Graef

Avocado's zijn er niet alleen voor veggies en hipsters: dit groene goud zit boordevol goede voedingsstoffen en dat proef je. Genoeg redenen dus om jezelf en anderen te verrassen met de heerlijkste avocadogerechtjes. Met spek en ei als ontbijt... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Bagel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!