Bagel met tonijnsalade en gesmolten kaas

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 klassieke bagel met maanzaad
  • voldoende dunne plakjes komkommer om de oppervlakte van de bagel te bedekken
  • 80 à 125 g tonijnsalade
  • 1 eetlepel geraspte of in lange plakken gesneden wortel
  • 25 à 50 g emmentaler of gruyère, in plakken

Bereiden

Rooster de bagelhelften in de oven of in de broodrooster tot ze lichtbruin worden.

Verdeel de plakjes komkommer over de onderste bagelhelft (houd wat achter). Bedek met tonijnsalade, wortel, en vervolgens met kaas.

Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is, voeg dan de rest van de komkommer toe. Leg de bovenste bagelhelft erop en smullen maar.

Tip

Als je de tonijnsalade en de komkommer koud lekkerder vindt, kun je de kaas op de bagelhelften laten smelten en de overige ingrediënten daarna toevoegen.

Kookboek

Het recept 'Bagel met tonijnsalade en gesmolten kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Bagels uit New York

Marc Grossman

Bagels zijn kleine ronde broodjes met een gat, gepocheerd in kokend water en daarna in de oven gebakken. In dit boek vind je het basisrecept voor de... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Bagel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!