Croissant met verse abrikoos, banaan en hazelnoten

  • 1 persoon
  • 10 min
  • waardering 7,3
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 434 kcal
  • 9 g eiwit
  • 27 g vet
  • 39 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel hazelnoten, grof gehakt
  • ½ eetlepel gemberjam of (citroen)marmelade
  • ½ eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 25 g verse roomkaas
  • 1 croissant
  • 2 verse abrikozen of pruimen, gehalveerd
  • ½ banaan, in plakjes

Voorbereiden

Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Laat ze in een kommetje afkoelen. Roer de jam, munt en verse roomkaas door de hazelnoten en laat deze spread liefst een half uurtje staan.

Bereiden

Snijd het croissantje open en bestrijk de onderkant royaal met de hazelnootspread. Leg de abrikozen en plakjes banaan er om en om dakpansgewijs op. Leg de bovenste helft van het croissantje erop.

Bron

Het recept 'Croissant met verse abrikoos, banaan en hazelnoten' wordt je aangeboden door Voorlichtingsbureau Brood

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Croissant recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!