Cornbread van de barbecue

  • 6 personen
  • 45 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g patentbloem
  • 250 g maïsmeel
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 1½ theelepel baking soda
  • 450 ml melk
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 110 g boter

Bereiden

Zeef de bloem, maïsmeel, zout, suiker, bakpoeder en baking soda.

Meng de melk, eieren en 100 g gesmolten boter en meng daarna met de gezeefde bloem.

Vet een gietijzeren skillet of bakblik in met rest van de boter, giet hier het beslag in en bak het in de barbecue (temperatuur 200 °C, hitte indirect) tot de bovenkant mooi bruin is. Controleer met een satépen of de cake gaar is (na ongeveer 30 minuten).

Haal de skillet of cakevorm van de barbecue, laat een kwartier rusten en stort uit de vorm.

Extra benodigd

Skillet of cakevorm

Variatietip

Als het beslag eenmaal klaar is kun je het pimpen met bijvoorbeeld stukjes paprika, geraspte kaas, maïskorrels, je kunt het zo gek niet bedenken, als het maar wel gaar wordt in 30 minuten.

Kookboek

Het recept 'Cornbread van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...

Het complete BBQ boek

Julius Jaspers

Met 'Het complete BBQ boek' geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!