Pitabroodjes met bloemkool en feta

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hapje
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel kerrie
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 150 g feta
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 3 pitabroodjes
  • voor de yoghurtsaus
  • 125 ml yoghurt
  • het sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd

Bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze in een stoofpan en voeg zoveel water toe dat het geheel 4 cm onder staat. Doe het deksel erop en kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten gaar (of gebruik de magnetron en laat de bloemkool in een magnetronschaal met 130 ml water in 6 minuten gaar worden).

Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er 2 eetlepels olie over. Bestrooi met de kerrie. Bak de bloemkoolroosjes goudbruin in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C.

Snipper de rode ui. Snijd de tomaten en feta in kleine blokjes. Meng de bloemkoolroosjes met de tomaten, feta, ui en peterselie.

Bestrijk de pitabroodjes met de rest van de olijfolie en bak ze in de nog warme oven in 2 minuten goudbruin. Halveer ze overlangs, vul de helften als envelopjes met het bloemkoolmengsel en laat de broodjes dan in 5 minuten krokant worden in de oven.

Roer voor de yoghurtsaus alle ingrediënten door elkaar. Serveer de broodjes met de saus en geef er naar wens een salade of rauwkost bij.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Pitabroodjes met bloemkool en feta' is afkomstig uit het kookboek...

Bloemkool

Guillaume Marinette

Met de recepten in dit boek zet je in no-time heerlijke en originele hapjes met bloemkool op tafel. Van bloemkoolpizza en tabouleh van bloemkool tot bloemkoolburgers en bloemkoolmuffins. De gerechtjes in dit boek zijn allemaal heel feestelijk en... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer brood recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!