Philly cheese steak sandwich

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7
  • Lunchgerecht
  • Amerikaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g entrecote
  • 2 zoete uien
  • 1 ei
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 2 kleine baguettes
  • 8 plakjes jonge Provolone kaas
  • 50 ml ciderazijn
  • 50 g suiker
  • 1 sjalot

Bereiden

Leg de entrecote 10 minuten in de diepvries om het vlees wat te laten harden. Zo kun je het straks beter snijden.

Verwarm een bakplaat of een grote pan op een hoog vuur. Snijd de uien in brunoise en karamelliseer ze in wat boter.

Doe een ei, mosterd, witte azijn, een snufje zout en een beetje peper in een hoge mixbeker. Zet de staafmixer in de beker en giet er zonnebloemolie bij. Meng rustig van onderen naar boven toe, en als bij toverslag verschijnt er een prachtige zelfgemaakte mayonaise.

Meng een fijngehakt teentje knoflook met een flinke klont boter op kamertemperatuur. Snijd de baguettes open en besmeer ze aan de binnenkant met deze knoflookboter. Haal de uien van de bakplaat en gril de baguettes op een matig vuur.

Haal het vlees uit de diepvries en snijd het in dunne plakjes. Probeer het op een dikte van 0,25 mm te krijgen! Heel dun dus.

Verhit de bakplaat met wat zonnebloemolie op een hoog vuur. Schroei de plakjes vlees intensief aan zodat ze goed kleuren. Doe de gekaramelliseerde uien bij het vlees, meng goed en verdeel in twee delen ter grootte van de baguettes. Leg vier plakjes Provolone kaas op het vlees en de uien. Laat smelten.

Verwarm de ciderazijn met de suiker en een snufje zout in de magnetron. Eén minuutje maar. Snijd een sjalotje in fijne ringen en marineer enkele minuten in de zoete azijn.

Leg de stokbroden met de open kant op het vlees, de uien en de gesmolten kaas en draai ze met een spatel om. Meteen heb je een broodje in de hand dat gevuld is met al het lekkers. Het is niet echt traditioneel, maar werk af met een beetje zoetzure, gemarineerde sjalotten!

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Philly cheese steak sandwich' is afkomstig uit het kookboek...

Zot van koken 2

Loïc Van Impe

Wat kun je verwachten in dit tweede deel? Amuseer je met snelle recepten, makkelijke recepten, ingewikkelde recepten, een noedelsoep waarvoor je 3 dagen nodig hebt om ze te maken. Speel met zoet, zout, vegetarisch, vegan. Met lekker eten... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Sandwich recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!