Tosti met aardbei, roomkaas en zwarte peper

  • 4 tosti's
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 handenvol aardbeien
  • ½ eetlepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel gemalen zwarte paper
  • 4 sneden wit vloerbrood
  • 100 g roomkaas

Bereiden

Snijd de aardbeien doormidden; de grotere kun je in vieren snijden. Doe ze in een kom en bestrooi met de kristalsuiker. Laat 15 minuten intrekken.

Meng de boter met de zwarte peper in een kommetje. Bestrijk hiermee een kant van de sneden brood. Keer de sneden om en bestrijk de andere kant met de roomkaas. Leg de aardbeien op de roomkaas en besprenkel met nog wat sap uit de kom.

Verhit een grote koekenpan op matig vuur en leg de tosti's in de pan. Bak ze 3 minuten en druk ze aan met een spatel voor een mooi goudbruin korstje. Keer de tosti's en bak ze nog 2 tot 3 minuten, tot beide kanten goudbruin en krokant zijn. Je kunt ook een tosti-ijzer of paninimaker gebruiken. Snijd doormidden en serveer.

Kookboek

Het recept 'Tosti met aardbei, roomkaas en zwarte peper' is afkomstig uit het kookboek...

Tosti & Toast

Fern Green

'Tosti & Toast' biedt meer dan 50 recepten voor tosti's, panini's en andere gegrilde sandwiches. Maak klassiekers als croque monsieur, tuna melt en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Tosti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!