Wentelteefjes

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 groot stokbrood of 2 kleine
  • 2 eieren
  • 1 kopje melk
  • olie om in te bakken
  • vers fruit, bijvoorbeeld bramen, frambozen of bosbessen
  • ahornsiroop, honing of suiker

Bereiden

Snijd het stokbrood in 8 stukken. Klop de eieren met een vork in een diep bord los. Klop de melk erdoor. Wentel de stukken brood door het eier-melkmengsel. Laat ze er eventueel even in liggen, zodat al het vocht door het brood wordt opgenomen.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukken stokbrood aan alle kanten goudbruin. Verdeel de wentelteefjes over vier borden en leg het fruit erop. Bestrooi met suiker of giet er wat honing of ahornsiroop over.

Kookboek

Het recept 'Wentelteefjes' is afkomstig uit het kookboek...

Outdoor Cooking

Lotje Deelman

Buiten eten is het lekkerste dat er bestaat. Aan het einde van een warme dag spaghetti met zeevruchten eten voor je tent, terwijl de zon nog nagloeit op je wangen... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Thomas Pelgrom

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Wentelteefjes recept tips

Reacties op dit recept

  • WendyIk zie dat de wentelteefjes hier met stokbrood worden gemaakt. In het Frans heet dat 'pain perdu' - verloren brood. In Frankrijk worden ze gebakken om oud brood kwijt te raken, net als vroeger in Nederland.

    reageren