Wentelteefjes met honing

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Nagerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ oud boerenbrood, in sneetjes van 2 cm dik
  • 250 ml melk + 100 ml extra
  • 4 eieren
  • 200 ml plantaardige olie
  • 250 g vloeibare honing
  • 2 eetlepels oranjebloesemwater

Bereiden

Haal de sneetjes brood snel door de melk, zonder dat ze al te veel doordrenkt raken. Zet weg. Klop de eieren in een diep bord met 100 ml melk.

Verwarm de olie in een pan op hoog vuur. Doop elk sneetje brood in het melk-eimengsel en bak de sneetjes snel aan beide kanten in de olie, ze moeten mooi goudbruin worden.

Verwarm de honing met het oranjebloesemwater in een pannetje op heel laag vuur. Schenk de honing over de warme wentelteefjes.

Variatietip

Je kunt pistachenootjes, walnoten of andere noten, gedroogd fruit of ook sinaasappelsap door de honing mengen.

Kookboek

Het recept 'Wentelteefjes met honing' is afkomstig uit het kookboek...

Baklava

Marie Chemorin

Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Wentelteefjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!