Mediterrane worstenbroodjes

  • 10 stuks
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

bevat per portie

  • 360 kcal
  • 17 g eiwit
  • 15 g vet
  • 38 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 2 theelepels knoflookpuree
  • 1 theelepel tijm
  • 10 zwarte olijven zonder pit, fijngesneden
  • 5 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden

Bereiden

Bereid het broodmix volgens de gebruiksaanwijzing met olijfolie in plaats van boter en laat het deeg rijen. Doe het gehakt in een kom en voeg het paneermeel met de knoflookpuree, tijm, olijven, tomaten en zout en peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en vorm het gehakt tot 10 worstjes van ca. 8 cm.

Verdeel het brooddeeg in 10 porties en vorm ze tot 10 platte lapjes van ca. 10 cm lang. Leg op elk lapje een worstje en vouw het deeg erover. Plak de randen goed dicht met een beetje water. Leg de worstenbroodjes met de sluitkant naar beneden op een ingevette bakplaat en laat de broodjes nog ca. 15 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. De worstenbroodjes zijn zowel warm als koud lekker.

Bron

Het recept 'Mediterrane worstenbroodjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Barbara Dudzinska | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Worstenbroodjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!