Couscous salade met bloemkool

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g couscous (grote korrel)
  • 1 bloemkool
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 8 grote bladeren Romeinse sla
  • voor de vinaigrette
  • 1 wortel
  • sap van 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels (Marokkaanse) azijn
  • 2 fijngehakte takjes dille
  • enkele fijngehakte blaadjes munt
  • enkele fijngehakte blaadjes koriander
  • enkele fijngehakte blaadjes bladpeterselie
  • 5 eetlepels melk

Bereiden

Bereid de couscous en laat afkoelen.

Kook de volledige bloemkool enkele minuten in zout water. Laat uitlekken en afkoelen.

Maak de vinaigrette. Schil de wortel en rasp in fijne, lange reepjes. Meng met het limoensap, de olijfolie, de azijn, de dille, de munt, de koriander en de bladpeterselie. Kruid met peper en zout. Voeg voorzichtig, al roerend 5 eetlepels melk toe en meng goed samen.

Laat de afgekoelde bloemkool minstens 15 minuten marineren in de vinaigrette. Haal de bloemkool uit de marinade.

Doe de tomaten en de lente-uitjes bij de vinaigrette. Meng alles goed met de koude couscous.

Snijd de slabladeren grof en leg in een (ronde) schaal. Schik de couscoussalade erop. Maak een putje in het midden van de couscous en leg de gemarineerde bloemkool erin.

Kookboek

Het recept 'Couscous salade met bloemkool' is afkomstig uit het kookboek...

Vrijdag couscousdag

Rachida Ahali

Het is verrassend hoeveel variatie een couscousmaaltijd kan bieden. Dat laat Rachida Ahali in 'Vrijdag couscousdag' overduidelijk zien. In dit boek staan 52 smakelijke... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Couscous salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!