Couscous met gestoofde paprika, zoete tomaatjes en rozemarijn
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 zoete ui, fijngesnipperd
- 3 oranje paprika's, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ theelepel gemalen komijn
- 75 ml witte wijn
- 250 g kerstomaten, gehalveerd
- 1 takje rozemarijn
- 300 g couscous
- 300 g merguez, worstjes van lams- of rundvlees
Bereiden
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee zonder te kleuren. Schep er de knoflook met de komijn door en bak nog 1 minuut.
Schenk de wijn in de pan en leg de tomaatjes en het takje rozemarijn tussen de paprika. Leg de deksel op de pan en breng aan de kook. Stoof de paprika op laag vuur in 15-20 minuten gaar en zacht. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi ondertussen de couscous in een schaal en schenk er 500 ml heet water op. Wel de couscous 5 minuten en roer de korrels met een vork los.
Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie en bak de merguez in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
Schep de couscous in 4 kommen of diepe borden en verdeel er de gestoofde paprika over. Serveer met de merguez.
Tip
Leg op een zonnige dag de merguez op de barbecue. Stoof de paprika al eerder op de dag en serveer op kamertemperatuur bij de geroosterde worstjes. Lekker met plat brood.
Bron
Het recept 'Couscous met gestoofde paprika, zoete tomaatjes en rozemarijn' wordt je aangeboden door Colourfultaste