
Couscous met pittige pompoen
- 4 personen
- 40 min
- waardering 6,8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote rode ui (300 g), in brede ringen
- 500 g pompoen, geschild, in flinke stukken
- 3 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 200 g couscous
- 20 g boter
- 2 eetlepels grof gehakte verse bladpeterselie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).
Verhit de olie in een middelgrote ovenvaste pan. Bak de knoflook, ui en pompoen al roerend tot de groente lichtbruin is. Bak de specerijen al roerend 2 minuten mee, tot ze geuren.
Zet de pan in de oven en rooster het pompoenmengsel in 15 minuten net gaar.
Doe intussen de couscous met 450 ml kokend water en de boter in een grote hittebestendige kom. Dek de kom af en laat de couscous 5 minuten wellen, tot het vocht is opgenomen. Maak de couscous af en toe los met een vork. Roer de peterselie erdoor.
Schep het pompoenmengsel door de couscous.
Kookboek
Het recept 'Couscous met pittige pompoen' is afkomstig uit het kookboek...

Tajines & Couscous
diverse auteurs
Dat de Noord-Afrikaanse keuken kruidig en lekker is, hebben velen al ontdekt, maar dat de exotisch smakende gerechten ook nog gemakkelijk te bereiden zijn... lees verder
© De Lantaarn