Kruidige couscous

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 flinke ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 ml sterke kippenbouillon
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 600 g couscous
  • 25 g boter, in blokjes
  • ½ bosje koriander (desgewenst)

Bereiden

Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Neem de pan van het vuur zodra de uien glazig zijn en zet apart.

Schenk de bouillon in een braadpan en voeg de kaneel, gember, komijn en kurkuma toe. Breng de bouillon aan de kook.

Neem de pan van het vuur en strooi de couscous in de hete bouillon. Voeg peper en zout toe en meng alles goed. Laat de couscous 10 minuten wellen.

Voeg de ui, knoflook en boter toe aan de couscous. Zet de pan nog 2 minuten op het vuur. Roer goed met een vork om de korrels los te maken. Strooi er eventueel wat fijngeknipte koriander over. Serveer direct. Lekker bij gerechten met gegrild vlees of gevogelte of gegrilde vis.

Variatietip

Je kunt de komijnpoeder en kurkuma vervangen door 1 theelepel ras-el-hanout, een smaakvol mengsel van 8 specerijen dat veel gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse keuken. Je kunt het op de markt of bij een Turkse of Marokkaanse winkel kopen.

Kookboek

Het recept 'Kruidige couscous' is afkomstig uit het kookboek...

Tajines & couscous

Laurence du Tilly

Ontdek hoe lekker tajines van vlees, vis en groenten en couscousgerechtens kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Couscous recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!