Auberginecurry

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 eetlepels neutrale koolzaadolie
  • 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel
  • 6 teentjes Thaise knoflook of 2 gewone knoflooktenen, fijngehakt
  • 2-3 rode Thaise pepertjes
  • 2-3 groene Thaise pepers
  • 1½ eetlepel palmsuiker of ruwe rietsuiker
  • 4 limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras, gekneusd en doorgesneden
  • 50 g erwtaubergines
  • 100 ml oestersaus
  • 2 eetlepels tamarindepasta
  • 1 blik kokosroom van 400 ml
  • 300 g gemengde kleine aubergines, bijvoorbeeld Thaise, Chinese, tijger-, Japanse
  • 6 kleine sjalotten
  • 15 g blaadjes Thaise basilicum
  • 15 g blaadjes heilig basilicum

Bereiden

Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de gember, knoflook en rode en groene pepers.

Voeg de suiker, limoenblaadjes, het citroengras en de erwtaubergines toe. Laat 1 minuut fruiten en voeg de oestersaus, tamarinde, kokosroom en 200 ml water toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot een saus.

Halveer de gemengde aubergines en bak ze samen met de sjalot in olie tot ze wat zachter worden en smaak krijgen.

Voeg ze toe aan de saus en meng het basilicum erdoor. Serveer met jasmijnrijst.

Opmerking

Aubergines kopen in Aziatische winkels is een beetje als rondneuzen in een snoepwinkel. Er zijn bizar veel varianten die zich onderscheiden in kleur, consistentie en smaak. Sommige doen denken aan de klassieke paarse Italiaanse aubergine, terwijl andere bitter en hard zijn. Ik liet alle regels varen en mengde ze allemaal in een curry, en dat viel goed in de smaak!

Kookboek

Het recept 'Auberginecurry' is afkomstig uit het kookboek...

Thai

Tove Nilsson

Ontdek de aromatische Thaise keuken door zelf aan de slag te gaan. In 'Thai' staan meer dan 70 recepten, van basisgerechten en kruidenpasta's, tot en met snacks, salades, hoofdgerechten en zalige zoetigheden. Met 'Thai' breid je tevens je kennis uit over... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Thaise curry recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!