Thaise curry met kip en gemberrijst
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Thais
- Gevogelte
Ingrediënten
- 150 g basmatirijst
- 60 g verse gember, fijngeraspt
- 3 eetlepels sesamolie
- 600 g kipfilet, in blokjes
- 500 ml kokosmelk
- 1 theelepel rode currypasta
- 1 rode peper, in dunne reepjes
- 1 babyananas, in kleine stukjes
- 2-3 eetlepels Thaise vissaus
- ½ bosje Thais basilicum (te vervangen door gewoon basilicum)
- suiker
Bereiden
Doe de rijst met de gember, een snufje zout en 200 ml koud water in een pan en breng het geheel snel aan de kook. Draai het vuur dan heel laag en laat de rijst afgedekt in 10-12 minuten gaar worden. Roer af en toe.
Verhit de sesamolie in een wok en bak de stukjes kip ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en laat alles op halfhoog vuur nog 5 minuten pruttelen. Schep tot slot de reepjes rode peper, de stukjes ananas, de vissaus en het gescheurde basilicum erdoor.
Breng de curry op smaak met suiker en zout. Serveer met de gemberrijst.
Kookboek
Het recept 'Thaise curry met kip en gemberrijst' is afkomstig uit het kookboek...
Gember
Wolfgang Hübner & Michael Wissing
Gember is niet alleen gezond, de smaak is ook goed. Hoe geraffineerd gember wordt toege-past in onze westerse keuken tonen de 60 smakelijke, gemakkelijk zelf te... lees verder
© De Lantaarn