Thaise curry met kip en gemberrijst

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,2
  • Hoofdgerecht
  • Thais
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 150 g basmatirijst
  • 60 g verse gember, fijngeraspt
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 600 g kipfilet, in blokjes
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 1 rode peper, in dunne reepjes
  • 1 babyananas, in kleine stukjes
  • 2-3 eetlepels Thaise vissaus
  • ½ bosje Thais basilicum (te vervangen door gewoon basilicum)
  • suiker

Bereiden

Doe de rijst met de gember, een snufje zout en 200 ml koud water in een pan en breng het geheel snel aan de kook. Draai het vuur dan heel laag en laat de rijst afgedekt in 10-12 minuten gaar worden. Roer af en toe.

Verhit de sesamolie in een wok en bak de stukjes kip ca. 2 minuten op hoog vuur. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe en laat alles op halfhoog vuur nog 5 minuten pruttelen. Schep tot slot de reepjes rode peper, de stukjes ananas, de vissaus en het gescheurde basilicum erdoor.

Breng de curry op smaak met suiker en zout. Serveer met de gemberrijst.

Kookboek

Het recept 'Thaise curry met kip en gemberrijst' is afkomstig uit het kookboek...

Gember

Wolfgang Hübner & Michael Wissing

Gember is niet alleen gezond, de smaak is ook goed. Hoe geraffineerd gember wordt toege-past in onze westerse keuken tonen de 60 smakelijke, gemakkelijk zelf te... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Thaise curry recept tips

Reacties op dit recept

  • GerardKan ik in plaats van baby ananas ook gewone verse ananas nemen, en zo ja hoe veel gebruik ik daar dan van?

    reageren

  • HenkGewoon wat je lekker vindt. Ik doe een halve ananas.

    reageren

  • AlicaHeerlijk recept! Heb in plaats van babyananas gewone ananas gebruikt en was gewoon prima! Echt heerlijk kunnen smullen!

    reageren