Boerenomelet

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 scheutje room
  • klontje boter
  • enkele champignons, courgetteplakjes, ui, boontjes, gekookte aardappel etc
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • gedroogde oregano

Bereiden

Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout.

Smelt de boter in een pannetje. Bak de courgette, de champignons en de ui in de pan tot ze beetgaar zijn. Voeg de plakjes ontbijtspek toe en bak krokant.

Giet het eimengsel over de groenten en spek, zet het vuur zachter en laat het ei stollen. Kruid eventueel bij met wat oregano.

Kookboek

Het recept 'Boerenomelet' is afkomstig uit het kookboek...

De complete Vlaamse keuken

Ilse D'hooge

De Vlaamse keuken kent een aantal klassiekers, zoals stoofvlees, hete bliksem, witlofgratin en asperges à la flamande. Chef Ilse D'hooge selecteerde 100... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Boerenomelet recept tips

Reacties op dit recept

  • AbelWat ook lekker is om visstukjes er door te roeren, met een zoetzure augurk er bij. Kaas er over heen raspen en even in de oven... heerlijk.

    reageren