De complete Vlaamse keuken

De Vlaamse keuken kent een aantal klassiekers, zoals stoofvlees, koninginnenhapje en hete bliksem. Maar ook witlofgratin en asperges à la flamande horen tot het collectieve geheugen. Libelle-chef Ilse D'hooge maakte een keuze uit haar favoriete recepten en selecteerde 100 gerechten die in elk gezin op gejuich onthaald zullen worden. Sommige recepten zijn dagelijkse kost, andere een tikkeltje feestelijker en dus ook bewerkelijker, en natuurlijk mogen nostalgische zoete lekkernijen niet ontbreken. Met rijstpap, chocolademousse en smoutebollen kon je honderd jaar geleden al iedereen voor je winnen.

AuteurIlse D'hooge

UitgeverijUitgeverij Lannoo

  • ebook
  • 178 pagina's
  • ISBN 9789401410526

Voorproefjes uit dit kookboek

Alle Kookboeken van Uitgeverij Lannoo

  • De tafel van Lorentia

    Lorentia Veppi

    Van doordeweekse toppers tot weekendklassiekers: in 'De tafel van Lorentia' deelt Lorentia Veppi 50 van haar favoriete recepten die drukbezette ouders moeiteloos op tafel kunnen toveren. Slimme, smaakvolle gerechten die je gezin keer op keer laten... bekijk 'De tafel van Lorentia'

  • Fermentista

    Marta & Joanna Klejman

    In 'Fermentista' delen Marta en Joanna Klejman graag hun kennis over de kunst en voordelen van fermenteren. Ze leggen de basisrecepten helder en duidelijk uit, zodat iedereen er direct mee aan de slag kan. Daarnaast presenteren ze... bekijk 'Fermentista'

  • Proeven van Italië

    François-Régis Gaudry

    Hoe wordt een Italiaanse maaltijd bereid? Wat is de échte geschiedenis van pizza? Kan gnocchi ook als dessert worden gegeten? Wat zijn de 35 manieren om een Italiaanse koffie te bestellen?... Geen onderwerp blijft onbesproken... bekijk 'Proeven van Italië'

  • Mangiamo!

    Sarah Puozzo

    'Mangiamo!' is je reisgezel naar het prachtige Italië en een kookgids voor een totaalbeleving van 'la bella Italia'. In het boek staan 66 recepten uit de dampende kookpotten van de verschillende Italiaanse keukens... bekijk 'Mangiamo!'

  • Veganissima

    Luna Trapani

    'Veganissima' bevat 75 recepten uit Noord-, Midden- en Zuid-Italië, met telkens 25 regionale, plantaardige gerechten. Van pasta uit Genua met pesto en Romeinse rijstballetjes tot de beroemde pizza napoletana. De kleurrijke antipasti, primi... bekijk 'Veganissima'

  • Proef Korea

    Ae Jin Huys

    Wat maakt Koreaans eten zo smaakvol? Het geheim zit in de jang, de sauzen die al duizenden jaren het fundament vormen van de Koreaanse keuken. Jang wordt gemaakt op basis van de sojaboon, die gefermenteerd wordt tot sojasaus... bekijk 'Proef Korea'

  • Belinda's Italiaans bakboek

    Belinda MacDonald

    Wie 'Belinda's Italiaans bakboek' in huis haalt, hoeft voor lekkernijen niet meer de deur uit. Met meer dan 60 recepten schotelt Belinda MacDonald overheerlijke focaccia, schiacciata, pinsa Romana, grissini en pizza's met verschillende soorten deeg en... bekijk 'Belinda's Italiaans bakboek'

  • Puur bbq

    Nick van Hoof & Kevin Kegeleers

    Niets is zo heerlijk als samen rond een smeulende barbecue zitten en genieten van het lekkerste eten. Chefs Nick en Kevin van Zouterover doen niets liever dan mensen samenbrengen met hun heerlijk toegankelijke gerechten, klaargemaakt met... bekijk 'Puur bbq'

  • Sweet table

    Sarah Renson

    Sarah Renson is een merk dat staat voor puur, ambachtelijk, eerlijk en no-nonsense. In 'Sweet table' vind je 65 van haar heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken en een eigen twist... bekijk 'Sweet table'

  • Low carb on a budget

    Julie Van den Kerchove

    In 'Low carb on a budget' toont bestsellerauteur Julie Van den Kerchove met 60 snelle low carb-recepten en praktische tips om budgetvriendelijk te koken dat gezond en lekker eten helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn. Aan de hand van haar... bekijk 'Low carb on a budget'